featured

Solana (SOL) fiyatı 2024’te 200 dolara ulaşabilir mi? Güncel durum ve tahminler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL), yeni yıla sağlıklı bir geri çekilme ile giriş yaptı. Fiyat bu geri çekilme ile toparlanma eğilimini uzatarak daha fazla satın alma siparişi getirebilir.

Kripto para piyasasındaki mevcut kararsızlığın ortasında Solana fiyatı, 2023’ün en yüksek seviyesi olan 126,36 dolar seviyesinden bir geri dönüş yapmasının ardından yeni bir düzeltme aşamasına girdi. Bir hafta içinde altcoin’in değeri %26 oranında bir düşüş yaşadı ve bunun ardından 96 dolar ile 100 dolar arasında bulunan bölgede uygun bir destek buldu. %23,6 Fibonacci geri çekilme seviyesine denk gelen bu destek noktası, alıcıların bir sonraki sıçrama için yeniden güç kazanmaları için uygun bir platform oluşturuyor.

Solana (SOL) fiyatı 200 dolara yükselebilir mi?

Solana fiyatı, düzeltme hareketleri ortasında istikrar bulma çabasıyla 100 dolar seviyesinin üzerinde dar bir aralık oluşturdu. Güçlü bir temel ve teknik görünümle SOL fiyatının 150 doları aşması muhtemeldir.

Solana için gün içi işlem hacmi 1,19 milyar dolardır. Bu da %19 oranında bir artış gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Solana SOL

Geçtiğimiz dört ay boyunca, Solana (SOL) piyasa performansı oldukça dikkat çekiciydi. Gözde altcoin, Eylül ortasındaki en düşük seviye olan 17,3 dolardan 126,2 dolara kadar yeni bir yükseliş kaydetti. Bu da toplamda %626 oranında önemli bir artış gerçekleştiği anlamına gelmektedir. Bu artış, Solana’yı piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimi hâline getirdi. Solana’nın piyasa değeri şu anda yaklaşık 46,2 milyar dolardır.

Solana’nın değerindeki toparlanma, başta merkezi olmayan finans (DeFi) sektörü olmak üzere ekosistemindeki birçok önemli gelişmeyle ilişkilendirilebilir. Ek olarak meme coin’i BONK’un ortaya çıkışı ve Solana Saga Phone’un piyasaya sürülmesi de önemli roller oynadı. Bu unsurlar Solana’nın görünürlüğünü artırmakla kalmadı, aynı zamanda daha geniş çapta benimsenmesini de teşvik etti. Bu da kripto para biriminin sahiplerinin sayısındaki artış ve daha fazla balina birikimi gibi temel ağ faaliyetlerinde artışa yol açtı.

Şu anda SOL, değerini 100 dolarlık kritik destek noktasının ve %23,6 Fibonacci geri çekilme seviyesinin üzerinde tutmayı hedefleyen bir düzeltme aşaması yaşıyor. Bu düzeltme, piyasa döngüsünün sağlıklı ve normal bir parçası olarak görülüyor ve yükseliş görünümünün devam ettiğini gösteriyor. Bu düşüşün alıcıları konsolide etmesi ve potansiyel olarak kripto para birimini yeni seviyelere taşıması bekleniyor.

Son işlem seansında Solana fiyatı gün içinde %5,5 oranında bir artış göstererek grafiğinde sabah yıldızı mum çubuğu modeli oluşturdu ve 107 dolar civarında işlem gördü. Eğer SOL, 107 dolarda bulunan direnç noktasını başarılı bir şekilde aşarsa 126 dolar seviyesini kolayca yeniden test edebilir. Bu da  potansiyel olarak daha önemli bir toparlanmanın çok yakın olduğunun sinyalini verebilir.

Günlük grafik analiz edildiğinde Solana’nın toparlanma gidişatının yuvarlak dip modeline benzediği görülüyor. Bu model genellikle kademeli birikimi gösterir ve bu da fiyatı potansiyel olarak 260 dolar seviyesindeki boyun çizgisi direncine doğru yönlendirebilir Aslında bu da kripto para birimi için yeni bir büyüme aşamasını işaret eder.

SOL fiyatı ağır satış riski altında olabilir mi?

Solana fiyatının Kasım 2021’den Aralık 2022’ye kadar olan düşüş eğilimine ilişkin olarak mevcut toparlanma hareketi, Fibonacci geri çekilme aracına göre %38,2’lik kaybı geri almayı başardı. Varlığın sürdürülebilir bir yükseliş trendini daha iyi teyit etmesi için alıcıların 134,3 dolar seviyesindeki %50’yi aşması gerekiyor. Bu çıkış, alıcıların bu kripto para birimi üzerinde kademeli olarak kontrol sahibi olduklarının daha iyi doğrulanmasını sağlayacak ve bu da onu ani satışlara karşı duyarlı hâle getirecektir.

Teknik göstergelerden MACD ve sinyal çizgisi arasındaki düşüş yönlü geçiş, düzeltme duyarlılığının aktif olduğuna işaret ediyor. Ayrıca 20 günlük EMA seviyesinde bulunan dinamik destek noktası güçlü yükseliş momentumu için bir güvenlik ağı görevi görüyor.

Kripto piyasasında dikkat çekenler: Sponge V2

Kripto para piyasası sürekli büyüyor ve gelişirken, yatırımcıların ilgisi de her geçen yıl artıyor. Bu yükselişin sadece bir başlangıç olduğunu düşündüğümüzde, dikkat çeken projeler giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu projelerden biri de 2023 yılında büyük bir ilgi toplayan SpongeV1 token’ının ardından sahneye çıkan SpongeV2.

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

SpongeV2, kripto evreninde gerçek bir devrim niteliği taşıyan Sponge V1’in bir sonraki evresini temsil ediyor. Proje, alışılmışın dışında, yenilikçi bir “Stake-to-Bridge” (Stake ile Köprü) mekanizmasıyla çalışıyor. Yatırımcılar, SPONGE token’larını stake ederek SpongeV2 token’ları kazanma fırsatına sahip oluyorlar.

sponge presale.png

Bu projenin bir parçası olmak oldukça basit. SpongeV2 token’larına sahip olmak isteyen yatırımcılar, bunları resmi web sitesinden satın alabilirler. Satın alınan token’lar otomatik olarak V2 havuzuna stake edilir. Yapılan staking miktarı kadar V2 token kazanma imkanı sunulmaktadır. Staking dönemi sona erdikten sonra, SPONGEV2 token’ları resmi web sitesinden talep edilebilecek.

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

Genel olarak, 2024 yılı kripto para piyasası için oldukça kazançlı bir yıl olabilir. Bu nedenle, piyasaya giriş yapmak isteyen yatırımcılar yeni yıl öncesinde portföylerini genişletebilirler. Ancak, kripto para piyasasının yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu nedenle yüksek risk içerdiğini unutmamak önemlidir. Bu sebeple, yatırımcılar sadece riske atabilecekleri bir miktarla işlem yapmalıdırlar. Ayrıca, doğru zamanlama ile doğru işlemler yapmanın kârınızı maksimuma çıkarabileceğinizi unutmayın.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin