featured

Kripto para piyasası bugün neden yükseliyor? İşte Bitcoin ve meme coinlerde son durum…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası bugün pozitif bölgede kalarak dünkü yükselişini devam ettirdi. İyimser havanın etkisiyle yatırımcılar, riskli varlıklara yönelmeye devam ediyor. Ayrıca yatırımcıların piyasanın gelecekteki potansiyeli hakkında daha fazla netlik arayışında olduklarını belirtmek gerekir.

Kripto para piyasası bugün neden yükseliyor?

Kripto para piyasadaki son dönemdeki iyileşme ivmesi, Bitcoin ETF onayına ilişkin spekülasyonlardan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Birçok piyasa uzmanına göre, SEC’in Ocak 2024’ün başlarında bir BTC ETF’sine yeşil ışık yakması bekleniyor ve bu da piyasa duyarlılığını arttırdı.

Bu arada ABD Ekonomik Analiz Bürosu, kasım ayı enflasyon verilerini bugün açıklayacak. Yıllık PCE enflasyonunun, aylık oranda herhangi bir artış olması beklenmiyor. Bu görüş Wall Street’in tahminleri ile de örtüşüyor. Çünkü çoğunlukla Fed Başkanı Jerome Powell’ın 2024’te üç faiz indirimi öngörüsüne yanıt olarak piyasadaki genel görüş ile fikir birliği içinde. Bunun bir sonucu olarak Fed faiz indirimleri ve diğer makro faktörler, Bitcoin fiyatında ve kripto pazarında daha fazla iyileşme yaşanacağını doğruluyor.

Kripto para piyasa değeri

Küresel çapta kripto para piyasası değeri 1,66 trilyon dolara yükseldi. Korku ve açgözlülük endeksi 75 seviyesindeydi ve bu da piyasada açgözlülük yani satın alma hissiyatı olduğunu gösteriyordu.

Bitcoin ve altcoin fiyatlarında genel görünüm

Bitcoin fiyatı son 24 saatte bir yükseliş eğilimi ile 44,40 seviyesini gördükten sonra hafif bir gerileme ile 43,69 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi son 24 saate yüzde 16 düşüş göstererek 24,40 milyar dolara geriledi.

İkinci lider dijital varlık Ethereum fiyatı ise yazım sırasında yüzde 3,44’lük bir yükselme yaşadı. Bu yazının yazıldığı sırada 2.28 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi ile yüzde 11’lik bit yükselişin ardından piyasa hacmine göre 3. sırada yer alıyor.

Piyasa değerine göre bugünkü kripto para fiyatları

Dünkü yükselişi ile dikkat çeken Solana fiyatı yazım sırasında yüzde 7,84 artışla 92,90 dolara yükseldi. Son 24 saate 99.3 dolar seviyesini gören SOL, piyasa hacmine göre 5. sırada yer alıyor ve bu da yatırımcıların kripto varlığa olan ilgisinin arttığını gösteriyor. Bu arada BNB fiyatı yüzde 1,16 artışla 265,55 dolardan işlem görüyor.

Piyasa öncülüğünde meme coinler yükseliyor

Meme coin piyasası genel piyasa eğilimi ile yükselmeye devam ediyor. Lider meme parası Dogecoin fiyatı yüzde 1,14 artışla 0,09277 dolar oldu. İşlem hacmi açısından 924.847.656 dolarlık hacmi ile 14. sırada yer alıyor.  Bunu takip eden SHIB meme parası, mütevazi bir yükselişle 0,00001042 dolardan işlem görüyor. Son 24 saate yüzde 26 artış SHIB’e olan talebin arttığı gösteriyor.

PEPE coin ise yatırımcıların temkinli bir şekilde işlem yapmasıyla son birkaç gün içinde dalgalı bir seyir izledi. Ancak, Pepe coin fiyatı 22 Aralık Cuma günü yeniden ivme kazanarak günün erken işlem saatlerinde yüzde 2,49’luk bir artışla 0,000001291 dolara yükselmiş ardından yüzde 2’lik bir düşüşle 0,000001267 dolara indi. Basın saatine göre yüzde 3’lük bir yükselişle işlem görüyor.

Pepe coin 24 saatlik fiyat grafiği

Son 30 gün içinde yüzde 90’in üzerinde bir artış yaşayan Algorand kripto parası, en yüksek yüzdeyi kazananlar arasında yer aldı. Yazım itibariyle, Algorand fiyatı yüzde 20,58 artarak 0,2385 dolardan işlem gördü ve son 24 saatteki işlem hacmi  yüzde 367,5 artışla 348,17 milyon dolara yükseldi.

ALGO 24 saatlik fiyat grafiği

ALGO coini NEAR takip etti ve yüzde 12’lik bir artışla 3,35 dolardan işlem gördü. Son yedi günde yüzde 50’nin üzerinde artan NEAR, son 30 günde yüzde 90’lık bir sıçrama kaydetti. Bu arada kriptonun devam eden rallisi ile birlikte Bitcoin Minetrix’e olan talep de arttı. Çünkü son güncellemeler ile birlikte Bitcoin Minetrix (BTCMTX) tokeni, 5.600.000 dolarlık dönüm noktasını aştığını X platformu üzerinden duyurdu. 

BTCMTX tokeni nedir?

Yeni bir kilometre taşına ulaşan Bitcoin Minetrix, yatırımcıya güvenli ve kolay bir şekilde BTC madenciliğinden kâr etme fırsatı sunuyor. BTCMTX belirteci ile ilk piyasaya çıktığında 0,011 dolar gibi düşük bir fiyattan alıcı bulan token, şu anda 0,0123 dolardan satılıyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

10 yıl boyunca sorunsuz Bitcoin madenciliğinin avantajlarından yararlanarak kâr etme imkânı veren BTCMTX tokeni, sıradan insanların minimum teknik bilgiyle merkezi olmayan BTC madenciliğine katılmasına imkân veriyor. Cazip fiyatının ve yüksek potansiyelinin yanı sıra şeffaf ve güvenli bir tercih oluyor. Çünkü sık yaşanan sorunlardan biri olan dolandırıcılık risklerini ortadan kaldıran Bitcoin Minetrix; yaygın olarak görülen aşırı ısı ve gürültü dezavantajlarına karşı çevreci bir yaklaşım izliyor.

Ön satışlara başladığından bu yana hızlı bir yükseliş kaydeden BTCMTX tokenini almak ise oldukça kolay. Token ETH ve USDT seçeneklerinin yanında kart ile de alınabildiği için kullanıcıya kolaylık sunuyor. Son fiyat artışından önce 14. seviyeye yalnızca 1 gün sonra başlayacak olan BTCMTX; kurulum, bakım gerektirmeden ve gürültülü makineler olmadan getiri elde etmeyi sağlıyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

coingape

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin