featured

Ethereum katili Solana, yıllık yüzde 600’lük bir ralliyle XRP’yi geride bıraktı: SOL fiyatı 100 dolara ulaşabilir mi? İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası bugün yeşil bölgede seyrederken Solana son yükselişin ardından beşinci büyük kripto para birimi oldu. Geçtiğimiz haftalarda Binance’nin Solana’ya ait meme coin BONK’i listelemesiyle büyük bir hareketlilik yaşayan SOL, şaşırtıcı bir şekilde XRP’yi geçerek piyasa değerine göre en büyük 5. kripto para birimi oldu. SOL’un fiyatı son haftalarda yükseliş eğilimi göstererek dikkatleri üzerine çekmişti. Son yükselişin ardından ise piyasadaki dalgalanmaların ortasında XRP’nin konumunu elinden aldı.

Piyasa değerine göre 21 Aralık kripto para fiyatları / Kaynak: CoinMarketCap

Güncel SOL fiyat analizi

Son artış ile birlikte Solana fiyatı yüzde 14,60’lik hızlı bir yükseliş gösterdi. Güncel verilere göre 85,80 dolardan işlem gören Solana’nın yükselişi aralık ayı başlarında uzun süredir devam eden 68 dolarlık direnç seviyesini kırmasıyla başladı.

SOL fiyatındaki yükseliş birçok kişi tarafından şaşırtıcı bulunmadı. Çünkü asıl dikkat çeken fiyatı değil son 24 saate işlem hacmindeki yüzde 120’in üzerindeki artıştı. CoinMarketCap’tan alınan verilere göre piyasa değeri 37.189.172.229 dolara yükselen SOL, XRP’yi geride bırakarak ilk beş kripto para arasındaki yerini de güvence altına aldı. Bununla beraber analistlerin ve tüccarların tahminlerine göre SOL fiyatının 100 dolar seviyesine ulaşması çok uzun sürmeyecek. Solana’nın son dönemdeki yükselişinin ardındaki nedenleri ve performansını daha basit terimlerle inceleyelim.

Solana’nın yükselişini güçlendiren nedenler?

Solana’nın kripto para sıralamasındaki son yükselişinin ardındaki en temel nedenin meme coin BONK’un yükselişi olduğu açık. BONK geçtiğimiz haftalarda hızlı bir ralliyle en çok değer kazanan meme coin olarak listelenmişti. Bu artışında ardında başta Binance’nin hamleleri ve arından destekleyici etkiler yer aldı. Bu artışa katkıda bulunan önemli diğer bir faktör de Binance ardından BONK’un Coinbase gibi büyük borsalardaki son listeleridir. Bu küresel platformlardan gelen destek BONK’u ana akıma iterek Solana’nın genel piyasa değerini önemli ölçüde etkiledi.

Solana, ilk kez merkezi olmayan borsa (DEX) hacminde ikinci en büyük dijital para ETH’u geçerek kripto ekosistemindeki artan önemini vurguladı. Ayrıca Solana ağındaki kilitli toplam değer (TVL) Kasım 2022’den bu yana en yüksek seviyesine yükseldi ve bu, FTX borsasının çöküşünden sonra önemli bir toparlanma olduğunu gösteriyor. Bu başarı, Ethereum katili altcoinin blok zincirinin 2020’deki lansmanından bu yana ilk kez Ethereum’un zincirinden daha iyi performans göstermesi nedeniyle dikkate değerdir.

Ardından meme coin BONK ile ilişkili işlem hacimlerindeki artış ve devam proof-of-stake blok zinciri için çok önemli sayıldı. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde duyurulan Solana Mobile alımları gündeme geldi. Ünlü teknoloji eleştirmeni Marques Brownlee tarafından “2023’ün en kötü telefonu” olarak etiketlenmesine rağmen Solana Saga telefonları satmaya devam ediyor. Bununla birlikte Solana ekosistemindeki genel yükseliş hissi gibi çeşitli faktörler bu başarıya katkıda bulunuyor.

Solana & XRP çatışması büyüyecek mi?

Yıl sona yaklaşırken, kripto topluluğu en iyi iki kripto para birimi arasında devam eden rekabeti yakından izliyor. Bu yazının yazıldığı sırada, SOL son 24 saatte yüzde 15’e yakın bir yükseliş yaşamıştı. Buna karşın XRP yüzde 0,87’lik mütevazı bir artış göstererek 0,6157 dolardan işlem gördü ve 33,10 milyar dolarlık piyasa değeriyle benzer bir yüzde artışını yansıttı. XRP’nin bir günlük işlem hacmi yüzde 8,32 düşüşle 1,14 milyar dolara geriledi. Geçtiğimiz ay boyunca XRP fiyatları yüzde 2’nin üzerinde hafif bir düşüş yaşarken, son yedi günde yüzde 1 civarında marjinal kazançlar gösterdi.

SOLana
SOL güncel TVL değeri / Kaynak: DefiLlama

DeFiLlama’dan alınan son verilerine göre, Solana’nın blok zincirindeki Toplam Kilitli Değeri (TVL) son 24 saatte yüzde 0,26’lık bir artışla 1,194 milyar dolara ulaştı. Özellikle Solana, son 24 saat içinde DEX hacminde Ethereum’u geride bırakarak piyasa gözlemcilerinin dikkatini çekti. Kripto dünyası geliştikçe, Solana ve XRP arasındaki rekabet topluluk için bir odak noktası olmaya devam ediyor. Bununla birlikte BONK meme coinin büyümesi yatırımcıların ilgisini yeniden bu arenaya çekti ve hızla büyüyen Meme Kombat projesi alternatif bir tercih hâline geldi.

Heyecan yaratan token: Meme Kombat büyüme potansiyeli ile yeni yıla hızlı bir giriş mi yapacak?

BONK tokeninin hızla büyümesinin ardından  Meme Kombat projesinin büyüme hızı da yatırımcıyı kendine çekti. Böylece Meme Kombat son X paylaşımlarına göre yatırımcılardan büyük ilgi görerek 4 milyon dolara ulaştı. Meme Kombat, kripto dünyasındaki en popüler 11 meme coin karakterlerinin arenada savaşarak kullanıcıların farklı yollarla kâr etmesine dayanıyor. Kullanıcıların bahisle ve staking gibi farklı alternatifler ile kazanç sağlaması mümkün ve ayrıca Meme Kombat (MK) ön satışlar ile stake ederek yüzde 112 APY kazanma imkânı sunuyor.

Yatırımcılar arasında heyecan yaratan bu yoğun ilgiyle Meme Kombat fiyatı şu anda 0.246 dolardan işlem görüyordu. 24 saatin ardından ise rezmi X hesabında açıklandığında göre MK tokeninin fiyatı, 0,257 dolardan satışa sunulacak. Büyümeyi sürdüren Meme Kombat, yüksek potansiyeli ve düşük fiyatlı satın alınabilecek en iyi tokenler arasında gösteriliyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin