Halving sonrası madenci kaosu bitti: Bitcoin için yükseliş kapıda olabilir!
Halving sonrası madenci kaosu bitti: Bitcoin için yükseliş kapıda olabilir!

Halving sonrası madenci kaosu bitti: Bitcoin için yükseliş kapıda olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni bir veri metriği, Bitcoin madencilerinin halving sonrasındaki büyük satışlarının sona erdiğini ve kripto paranın yakında yükselişe geçeceğini iddia etti.

Glassnode tarafından paylaşılan Miner Outflow Multiple (MOM) metriğine göre madencilik havuzlarından çıkışlar tüm zamanların en düşük seviyelerine yaklaşıyor. MOM madencilik havuzlarından çıkan paraları hesaplayan ve bunları yıllık hareketli ortalama ile oransal olarak karşılaştıran bir metrik.

3 Haziran itibarıyla bu oran 0,534. 11 Mayıs’taki halving etkinliğinden bir gün önce bu değer yarısından azdı. Kıyaslanması adına Aralık 2018’i ele aldığımızda Bitcoin’in 3.100 doları görmesiyle bu oran 0,28’e gelmişti.

“Sağlıksız madenciler Bitcoin varlıklarını sattı.”

Bu metriği ele alan Adamant Capital’in kurucusu Tuur Demeester, Bitcoin yatırımcılarının iyimser olması gerektiğini savundu. Demeester cuma günkü tweet’inde şöyle söyledi:

Piyasanın artık tamamında sağlıklı Bitcoin madencileri var. Mücadele eden madencilerin satmak için çok az BTC’i kaldı. Bu bir boğa göstergesi.

Madenci çıkışları son iki haftada belirgin şekilde azaldı. Halving’den sonra, satışların madencilerin gelirlerinden daha fazla olduğu kısa bir dönem söz konusuydu.

Aynı şekilde Bitcoin ağına katılma konusunda önemli bir teşvik göstergesi olan madencilik zorluğu da Aralık 2018’den beri üst üste üç kez azaldı. Bu fenomen daha önce sadece iki kez gerçekleşmişti. BTC madencilik zorluğu 2011’de üst üste sekiz kez düşmüştü.

cointelegraph

İki yıldır her hamleyi doğru öngören bir grafik Bitcoin için alarm verdi!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin