6 Haziran Stellar ve Zcash analizi: XLM ve ZEC için olası senaryolar
6 Haziran Stellar ve Zcash analizi: XLM ve ZEC için olası senaryolar

6 Haziran Stellar ve Zcash analizi: XLM ve ZEC için olası senaryolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son 24 saat içinde, Bitcoin çok küçük bir fiyat düzeltmesi kaydetti. Beklendiği gibi birçok popüler altcoin de BTC’nin performansını takip etti. Stellar Lumens ve Zcash gibi altcoinler için son 24 saat, birkaç haftalık yatay hareket sonrasında düşüşe geçti.

Stellar Lumens (XLM)

Stellar Lumens, CMC’ye göre pazar kapitalizasyonu açısından 13. sırada yer alıyor. Geçtiğimiz 24 saatte fiyatının yüzde 5’e yakınını yitiren XLM 0,079 dolardan işlem görüyor ve 0,076 dolardaki desteğe son derece yakın.

Bu haberin yazıldığı sırada Stellar 1,6 milyar dolarlık piyasa değeri ve son 24 saatte 604 milyon dolarlık bir işlem hacmi kaydetti. Kripto para yükseliş trendine başlaması halinde muhtemelen 0,085 dolarda dirençle karşılaşacak.

Bollinger Bantları hareketli ortalamasının ticaret fiyatının üzerinde olması sebebiyle oldukça geniş. Bu kripto para için artan volatilite anlamına geliyor. Dolayısıyla hareketli ortalamanın direnç yaratması da muhtemel. RSI göstergesi ise aşırı satım bölgesine doğru yönelmiş durumda.

Bir hafta önce Stellar Geliştirme Vakfı’nın SatoshiPay’in sınır ötesi B2B ödeme çözümünü geliştirmek için 550 bin dolar yatırım yaptığı açıklandı.

Zcash (ZEC)

Gizlilik parası Zcash için son 24 saat diğer altcoinlerle benzer bir hikayeye sahipti. ZEC fiyatı yüzde 5’e yakın bir düşüş gördü ve bu haberin yazıldığı sırada 52,2 dolardan işlem görüyor.

487 milyon dolarlık piyasa değeri ile Zcash, CoinMarketCap’te listelenen kripto paralar arasında 26. sırada. Haberin yazıldığı sırada desteği 51 dolardan test eden kripto paranın düşüş trendi devam ederse 46 dolarda destek bulabilir. Eğer işler iyiye dönerse 55 dolarda önemli bir direnç noktası var.

Zcash için MACD göstergesi düşüş eğilimi gösteriyor ve bu da fiyat düşüşüne işaret ediyor. Bollinger Bantları hafifçe daraldı, haliyle ZEC fiyatı için daha düşük oynaklık bekleniyor.

Zcash’in gizlilik ve kripto ile ilgili tartışmalarda önemli bir katılımcı olmasına rağmen, Carnegie Mellon Üniversitesi’nden araştırmacılar, 30 günlük bir süre içinde ZEC işlemlerinin sadece %0,09’unun protokolün gizlilik özelliklerini tam olarak kullandığını tespit etti.

ambcrypto

Bitcoin 10.000 doları kırabilecek mi? Araştırma firması rapor yayımladı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin