Güney Kore, Blockchain tabanlı çalışan kimlik sistemi uygulayacak
Güney Kore, Blockchain tabanlı çalışan kimlik sistemi uygulayacak

Güney Kore’de 2,8 milyon dolarlık akılalmaz dolandırıcılık

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para sektörü, maalesef yeni bir dolandırıcılık haberiyle çalkalandı. Güney Koreli bir ICO’nun yatırımcıları, yaklaşık 2,8 milyon dolara tekabül eden 13.500 ETH tutarında dolandırıcılığa uğradı. Paranın, daha sonra ortadan kalkmış bir online kripto borsası olan PureBit’in yerli tokeninin satılarak elde edildiği ortaya çıktı.

Bitcoin Magazine’in haberine göre, dolandırıcılar yeni bir borsadaki BNB benzeri yerel token olan yeni bir kripto paraya yöneldiler ve yatırımcılara borsadaki işlemler için indirimli ücretler sağladılar. PureBit ticaret platformu Kasım sonunda başlatılacaktı.

Dolandırıcılık sayesinde kazanılan para iki işlemde aktarıldı

Borsa daha sonra tüm çevrimiçi varlığını durdurdu. Yatırım fonları, iki büyük işlemde bir ETH cüzdanından çekildi. Şirketin Kakao’daki resmi sosyal medya grubu da tüm üyeleri gruptan attı ve gruptan içinde yalnızca “Özür dilerim.” yazan bir mesaj yayımlandı.

Güney Kore, ICO’ları, bu gibi sahtekarlık faaliyetlerinin yüksek riski nedeniyle resmi olarak yasaklamıştı. Önde gelen Kore borsaları Bithumb, operasyonlarını daha kripto dostu bir düzenleyici ortama taşımak için planlar yapıyor. Ancak, kripto paraların popülerliği, ICO yasağının tersine çevrilmesine ve kripto ticareti üzerindeki kontrollerin gevşemesine yol açabilir.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoin olgunlaşmak için düzenlemelere ihtiyaç duyuyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin