Genel market izlenimi: BTC ve türevlerinde oynaklık devam ediyor mu?

Genel market izlenimi: BTC ve türevlerinde oynaklık devam ediyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hafta sonu iyileşme yaşayan kripto piyasası yeni bir haftaya başlangıç yapıyor. Ayrıca 28 Şubat Pazartesi, ayın son günü. Yani aylık kapanış beklentisi var. Bitcoin ve türevlerinin hangi noktada kapatacağı merak ediliyor. Şubat ayını fazla oynak geçiren BTC, iyi yerde ay kapanışı yapmak isteyecektir. Peki veriler bunu mümkün kılıyor mu? 

Bitcoin, 38.500 dolara toparlanmadan önce birkaç bin dolar kaybetti, Uniswap ise çift haneli bir artışla dikkatleri üzerine çekti. 40.000$ civarında bir başka ret sonrasında, BTC yaklaşık 3.000$ düşerek dört günün en düşük seviyesi olan 37.000 dolara kadar geriledi.Çoğu altcoin de bugün kırmızıda. Ancak bazı varlıklar bu durumdan muaf.

BTC oynaklığı ile yeniden gündemde 

Geçen hafta, tüm finansal piyasalar için bir roller coaster yolculuğundan başka bir şey değildi. Oynaklığı ile bilinen bir serbest piyasayı temsil eden Bitcoin, artan fiyat dalgalanmaları açısından liderler arasında yer aldı.

Rusya, topyekün bir savaş açtığı Ukrayna’da “özel askeri operasyonunu” resmen başlatmıştı. BTC saatler içinde yaklaşık 5.000 dolar düşerek aylık en düşük seviyesi olan 34.000 doların biraz altına sarktı.

Durum daha da kasvetli görünüyordu. Ancak ABD başkanı ve diğer Batılı liderler, Rusya’ya karşı net bir tavır aldılar. Bitcoin tüm kayıpları aynı hızla geri aldığından, bunun kripto piyasaları üzerinde anında olumlu bir etkisi oldu. 

BTC, daha fazlasını yaptı. Birkaç kez 40.000 doları denedi ama başarılı olamadı. Bu seviyedeki son ret hafta sonu geldi. Grafik Bitcoin’i yeniden aşağıya gönderdi. Bu sefer varlık 37.000$’a düştü ve şu anki seviyesi olan 38.000$ dolar üstü.

Altcoinlerde Uniswap ve Filecoin dikkat çekiyor

Altcoinlerde Uniswap ve Filecoin dikkat çekiyor

Altcoinler, geçtiğimiz haftalarda benzer bir şekilde kan banyosu yaşadı. Hafta sonu boyunca kayıpların çoğunu geri aldılar ve hatta yeni kazançlar elde ettiler, ancak şimdi yeniden kırmızıya döndüler.

Ethereum dünden bu yana en önemli kaybedenler arasında. Günlük ölçekte %4’lük bir düşüş, 2.800 doları aşamadıktan sonra ikinci en büyük kriptoyu 2.640 dolara itti.

Polkadot ve Avalanche bir günde benzer yüzdeler kaybetti. Binance Coin, Ripple, Terra, Dogecoin, Shiba Inu, CRO ve MATIC daha küçük günlük düşüşler üretirken, Solana ve Cardano biraz yeşilde.

Uniswap dünden beri en büyük kazanç. UNI %10’dan fazla yükseldi ve 10$’a yaklaştı. FIL ise Uniswap’a eşlik eden nadir varlıklardan oldu. Kripto piyasa değeri dünden bu yana yaklaşık 70 milyar dolar azaldı ve şu anda 1,7 trilyon doların biraz üzerinde duruyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin