Bitcoin Short pozisyonları rekor düzeyde kalmaya devam ediyor: İşte o rapor…

Fed öncesi, Bitcoin oynaklığı 18 ayın düşük seviyelerini gördü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Nisan ayı sonlarında kripto varlıklar sert hareketlere sahne oldu. Oynaklık kendini son derece yüksek gösterdi. Bitcoin oynaklığı ise her zamankinden daha fazlaydı.

Tüm bu yaşanılan süreç, Fed tarafından yapılacak olan faiz artırımının bir parçası. Şimdi ise faiz kararına saatler kaldı. Bitcoin ve türevlerindeki oynaklık ise biraz azaldı. Fakat son 18 ay baz alındığında Bitcoin oynaklığı en yüksek seviyelerine çıktı.

Amiral gemisi kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), Kasım 2021’de başlayan düşüş kanalından hala kurtulamıyor. Aynı zamanda, Bitcoin oynaklığı birbiri ardına yerel en düşük seviyelere ulaşıyor.

Bitcoin oynaklığı yeni düşüşleri hedefliyor

Buy Bitcoin Worldwide portalı tarafından paylaşılan verilere göre, Bitcoin’in tarihsel oynaklığı 18 ayın en düşük seviyesinde. 60 günlük tahmini ortalama değeri %2.62’ye düştü.

Bitcoin’in (BTC) oynaklığının en son bu kadar düşük olduğu Kasım 2020’de kripto para bu yükseliş döngüsünde ilk kez 10.000 doların üzerine çıktı.

Otuz günlük oynaklık 27 Nisan 2022’de yerel bir düşük seviyeye düştü, ancak şimdi toparlanma belirtileri gösteriyor.

Borsa için VIX’den farklı olarak, Bitcoin Volatilite Endeksi (BVOL), Bitcoin’in fiyatının fiyatına göre belirli bir günde ne kadar dalgalandığını gösterir. Bitcoin (BTC) oynaklığındaki son artış Temmuz 2021’de kaydedildi. 30 günlük zaman diliminde amiral gemisi kripto şimdi olduğundan iki kat daha değişkendi.

Bitcoin oynaklığı ile piyasada aşırı korku zirve yaşıyor

BTC 39.000 doların üzerine çıkarken “aşırı korku” hala piyasaya hakim. Bu arada, yerel düşük seviye olan 37.400 dolara dokunduktan sonra Bitcoin (BTC) toparlanmaya başladı. Şimdiye kadarki en düşüşlü Nisan ayından sonra, amiral gemisi kripto para birimi 39.100 dolara yükseldi.

Yatırımcılar, bu soluk toparlanmadan çok heyecanlı değil. Alternative’in Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi 21/100’de oturuyor, bu da “Aşırı Korku” anlamına geliyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin