Bitcoin retest için istekli gibi: Boğalar ise yukarıya taşımanın mücadelesini veriyor!

Fed toplantısına saatler kala Bitcoin boğaları ve ayıları savaşmaya devam ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin boğaları ve ayıları, beklediği güne kavuştu. Stresin tavan yaptığı dönemin içinde sonunda Fed toplantısına ulaştık. 4 Mayıs Çarşamba günü yapılması planlanan önemli FOMC toplantısı öncesinde büyük bir savaş ise bizleri bekliyor. Bitcoin boğaları ve ayıları kıyasıya bir yarış içinde. Yükselen enflasyonun ortasında, Federal Rezerv muhtemelen faiz oranlarını 50 baz puan artıracak.

Faiz artırımı nedeniyle ABD hisse senedi piyasası gergindi ve kripto piyasası da gerginliğe ayak uydurdu. Son 24 saat içinde, Bitcoin 38.000 dolar seviyelerinde dalgalanıyor. Geçen hafta boyunca, Bitcoin her iki yönde de momentum bulmakta zorlandı.

Zincir içi veri sağlayıcı Glassnode, Bitcoin’lerin sahiplik yapısının ve temellerinin aynı anda değiştiğini bildiriyor. Glassnode raporlarında şunlara yer verdi:

“Bitcoin Uzun Vadeli Sahipleri, satın alma fiyatları (mavi) ve satış fiyatları (pembe) arasında büyük bir farkla teslim olmaya devam ediyor. Bu, Bitcoin tarihindeki en büyük LTH kapitülasyonuna sahip.”

Bitcoin boğaları ve ayıları, toplantı öncesi savaşa tutuştu

Her iki tarafta üstünlük kurmaya çalışıyor. Ancak Bitcoin boğaları ve ayıları bir türlü istediği yöne fiyatı çekemiyor. Oynaklık her zamankinden biraz daha fazla görülüyor.

BTC fiyatı baskı altında kalırken, “günlük aktif adresleri” yükselişte. Aşağıdaki Santiment grafiğinde, Bitcoin için “temel” ağ etkinliğinin nasıl büyümeye devam ettiğini görebiliriz.

Öte yandan Ethereum (ETH) da benzer bir yol izliyor. Ethereum, yılın başından beri Bitcoin fiyat düzeltmesini takip ediyor. Geçen hafta, ETH fiyatı 2.800 dolar civarına kadar gerilemişti. ETH/USD fiyat grafiğinde görürsek, düşen kama gitgide sıkılaşıyor. Bu nedenle, önümüzdeki günlerde yukarı yönlü bir kırılma görmemiz mümkün.

Nicel kripto ticaret firması Dexterity Capital’in kurucu ortağı Abraham Chaibi, MarketWatch’a şunları söyledi:

“Fed toplantısından net bir tetikleyici olmadan, opsiyon satıcıları bir verim kısalması oynaklığı kazanmaya çalıştıkça [Bitcoin için] daha fazla konsolidasyon beklerdim. Tahminimce 50baz tetikleyici olmayacak çünkü hepimiz bunun geldiğini gördük. Bunun yerine, Powell’ın uzun vadeli tahminleri, yani enflasyonun zaten geri çekildiğini ve Fed’in gelecekteki yükselişler konusunda daha kolay bir duruş alabileceğini gösteren herhangi bir şey daha önemli bir etkiye sahip olabilir.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin