Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook'un kripto para projesi Libra’ya katıldı
Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook'un kripto para projesi Libra’ya katıldı

Facebook’tan Libra için gün sayanlara kötü haber

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sosyal medya devi Facebook, ABD doları ve avro da dahil olmak üzere devlet destekli para birimlerinin dijital versiyonlarını sunmayı planlıyor. Alınan son bilgilere göre Facebook, kripto para birimi Libra ve kripto cüzdanı Calibra’nın lansman tarihini ileri bir tarihe erteledi.

Libra projesi düzenleyicilerin yoğun eleştirilerine maruz kalıyor

Facebook, dijital para birimi Libra’nın lansmanını duyurduğundan bu yana sürekli düzenleyici inceleme altında bulunuyor. Artık bu gidişatı değiştirmek isteyen sosyal medya devinin kripto projesine devam etmek adına lobiciler için çok büyük miktarda para harcadığı biliniyor.

The Information tarafından sağlanan habere göre Facebook, Libra’nın lansman tarihini birkaç ay erteledi. Bu yaz piyasaya sürülmesi beklenen kripto cüzdanı Calibra ise ekim ayında piyasaya sürülecek. Calibra cüzdanı, Libra dışında diğer büyük kripto para birimlerini de destekleyecek.

Yıl sonuna kadar piyasaya sürülebilir

Facebook, bu yılın sonuna kadar kripto para Libra’nın lansmanı için umutlu olduklarını söyledi. Sosyal medya devinin kripto projesi, uzun süredir düzenleyici otoritelerin eleştirilerine maruz kalıyor. Facebook’un düzenleyicilerden çok fazla ilgiyle yüzleşmesinin nedenlerinden biri, sosyal medya şirketinin kullanıcıların verileriyle ilgili sicili. Facebook’un kullanıcıların verilerini topladığı ve bundan kâr elde ettiği biliniyor.

Libra Derneği’nin birkaç üyesi, duyurunun ardından düzenleyici kaygılar nedeniyle projeden ayrıldı. Facebook ise bugüne dek pek çok kez düzenleyicileri tatmin etmeden projeye devam etmeyeceklerini söyledi.

coinnounce

Beklenen küresel resesyon Bitcoin için ne anlama geliyor?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin