featured

Ethereum’da rekor aktif adres sayısı ve DeFi etkisi: Fiyat beklentileri ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum (ETH) geçen haftadan bu yana zincir üzerindeki rekoruyla dikkatleri üzerine çekiyor. Bununla birlikte, ETH’nin fiyatı çoğunlukla durgun kaldı.

Ethereum günlük aktif adresleri

Artemis Terminali’nden gelen son veriler, kripto para dünyasında şaşırtıcı bir değişim olduğunu gösteriyor. 13 Eylül’de Ethereum’un günlük aktif adresi, Bitcoin (BTC) ve BNB zincirinden daha fazlaydı. Daha spesifik olarak Ethereum, Bitcoin’in 743.800 adresi ve BNB zincirinin 1.02 milyon adresine kıyasla 1.03 milyon günlük aktif adres gördü.

Ancak ani yükselişin ardından metrik orijinal seviyelerine geri döndü.

Ethereum, Bitcoin, and BNB chain daily active addresses. Source: Artemis Terminal

Santiment’in piyasa verileri de bu büyümeyi doğruluyor. Santiment’e göre 13 Eylül’de aktif Ethereum adreslerinin sayısı 1.089.893’e ulaştı. Bu sayı, Ethereum tarihindeki en yüksek ikinci rakamdır; zirveye 9 Aralık 2022’de ulaşılmıştır.

Ethereum’a olan ilginin artması başka bir dönüm noktasına da yansıyor: 13 Eylül’de Ethereum ağında 1.627.860 işlem kaydedildi. Karşılaştırma yapmak gerekirse, önceki rekor yaklaşık 1.406.000 işlemle 17 Eylül 2020’de gerçekleşti.

DeFi dünyasında Ethereum’un rolü

Ethereum’un değeri 1.700 doların altına düşmüş olsa da kripto para birimi, merkezi olmayan finans (DeFi) ve akıllı sözleşme alanında önemli bir oyuncu olmaya devam ediyor. Zincirin şu anda 196 milyar doların üzerinde piyasa değeri var.

Ethereum benzersiz temelleri ile öne çıkarken, Bitcoin’in fiyat hareketleriyle güçlü bir şekilde bağlantılı olmaya devam ediyor.

Ethereum fiyatının önümüzdeki haftalarda daha da düşerek muhtemelen bir sonraki destek bölgesine 1.550 dolar seviyesinde yaklaşması bekleniyor. Aşağıdaki ekran görüntüsü, ETH’nin Temmuz ayı sonundan bu yana 30 günlük Üstel Hareketli Ortalamadan (EMA) direnç aldığını gösteriyor.

ETH/USDT chart from Binance. Source: TradingView

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin