featured

Haftanın finansal olayları: FED faiz kararı kripto para piyasasını nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önümüzdeki hafta, kripto para piyasalarını etkileyebilecek finansal etkinlikler açısından yoğun bir hafta olacağa benziyor. En büyük etkinlik, bir başka faiz oranı kararının alınacağı çarşamba günkü Federal Rezerv toplantısı.

Haftanın finansal olayları ve FED faiz kararı

19 Eylül’de konut başlangıçları ve inşaat ruhsatları verileri açıklanacak. Bu veriler, yüksek faiz oranları nedeniyle sallantıda olan mevcut ABD konut piyasasına ilişkin bir görünüm sunmaktadır.

FED

Her ikisinin de bir önceki aya göre çok fazla hareket etmeyeceği tahmin ediliyor ve kripto para piyasaları üzerinde hiçbir etkisi yok. Fakat finansal açıdan Federal Rezerv’in 20 Eylül Çarşamba günü açıklayacağı faiz kararı dikkatle takip edilecek.

Ancak merkez bankasının faiz politikası konusundaki duruşunu değiştirmesi beklenmiyor. Ayrıca bu haftaki politika toplantısında yakın vadeli görünümü hakkında kesin bir şey söylemesi de beklenmiyor. Dahası odak noktası Fed’in Ekonomik Projeksiyonlar Özeti (SEP) olarak bilinen ekonomik tahminleri olacak.

Makroekonomi yayın organı The Kobeissi Letter, bu haftaki gelişmelerin yılın geri kalanı için kritik olacağını belirtti.

“Fed’in çarşamba günkü yönlendirmesi önümüzdeki birkaç toplantının yönünü belirleyecek. Bu hafta çok fazla dalgalanma görmeyi bekliyoruz.”

Ayrıca raporlara göre Fed çekirdek enflasyon tahminini yüzde 3,9’dan yüzde 3,7’ye düşürebilir. MarketWatch’a göre ekonomistler, Fed’in uzun vadeli nötr faiz oranı tahminini artırabileceği konusunda hemfikir.

Merkez bankası finansal yetkilileri daha önce enflasyonu aşağı çekmeye devam etmek için gösterge faiz oranını yüksek tutma niyetinde olduklarını söylemişti. Bu durum, kişisel faiz ödemeleri rekor seviyelere yükseldikçe daha da borçlananlara zarar vermeye devam edecektir.

Finansal

Kripto para piyasası görünümü

Kripto para piyasaları pazartesi sabahı Asya işlem seansında yatay seyretti. Sonuç olarak toplam kapitalizasyon yazı yazıldığı sırada 1,1 trilyon dolar seviyesindeydi. Ancak bu rakam geçen pazartesi aynı saatten bu yana yaklaşık 50 milyar dolar arttı.

Bitcoin kısa bir süreliğine 26.700 dolara yükseldi ancak çok hızlı bir şekilde geri çekilmeye başladı ve yazı yazıldığı sırada 26.668 dolardan işlem gördü. Bu arada Ethereum hafta sonu boyunca çok az hareketlilik göstererek 1.630 dolar seviyesinde seyretti.

Bu hafta Fed’in faiz oranlarını değiştirme ihtimalinin çok düşük olması nedeniyle, kripto para piyasalarının konsolidasyonunu ve uyuşukluğunu sürdürmesi muhtemel.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin