Ethereum'un gelecek yıl için yükseliş tahmini: Fidelity raporu
Ethereum'un gelecek yıl için yükseliş tahmini: Fidelity raporu

Ethereum’un gelecek yıl için yükseliş tahmini: Fidelity raporu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fidelity Digital Assets’in 18 Temmuz’da yayınlanan “2023 2. Çeyrek Sinyal Raporu”, Ethereum’un gelecek yıl ve sonrasındaki performansı için yükseliş tahmini sunuyor. Fidelity, yıl başından bu yana Ether’in değerinde %62’lik bir artışa rağmen, kısa vadede yükseliş trendinin sürdürülebilirliği konusunda temkinli bir duruş sergiliyor.

Fidelity, değerlendirmelerinde Ethereum’un sağlığının çeşitli göstergelerine odaklanıyor. Bunlar, Ethereum’un kripto para basımına kıyasla daha yüksek yakma oranı, sözde “yeni adres momentumu” (yeni kullanıcı katılımını gösterir) ve ağ doğrulayıcı sayısındaki artışı içerir. Rapor, Eylül 2022’deki “Birleşme”den bu yana, net ihraç işleminin 700.000 Ether’in üzerinde net arz azalmasıyla sonuçlandığını öne sürüyor. Bu, ilk kez Ethereum işlemlerinde bir artış gösteren Glassnode verileriyle birleştiğinde, sağlam bir ağ benimsenmesinin altını çiziyor.

Ayrıca, aktif Ethereum doğrulayıcılarının sayısı ikinci çeyrekte %15 arttı, bu da ağ güvenliği ve merkezsizleşmeyi gösteren önemli bir faktördür.

EIP-1153 çevresindeki beklenti

Fidelity, Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP) 1153’ü çevreleyen artan ivmenin de farkındadır. Bu protokol güncellemesi, akıllı sözleşme verimliliğini artırmak, maliyetleri düşürmek ve Ethereum Sanal Makinesi’nin tasarımını güçlendirmek için ayarlanmıştır. Bu, özellikle Ethereum’un hakimiyetinin son altı ayda %60’tan %46’ya düştüğünü gören merkezi olmayan borsalar (DEX’ler) için çok önemli bir değişiklik.

Ethereum’un potansiyelini daha da destekleyen, önde gelen bir DEX olan Uniswap’e yapılacak yükseltmedir. Yakında piyasaya sürülecek olan Uniswap v4, programlanabilir düğmeler, yerel ETH desteği ve son bakiyeleri kapatmadan önce dahili işlemleri gerçekleştiren tekil bir sözleşme kullanan sınırsız türde havuz sunacak.

Ethereum ağının zorlukları ve fırsatları

Ethereum ağının karşılaştığı bazı zorluklar bulunmaktadır, bununla birlikte birçok fırsat da mevcuttur. Olumlu gelişmelere rağmen, yüksek gaz ücretleri Ethereum’un kilitli toplam değerinde düşüşe neden oldu ve Nisan 2020’den beri en düşük seviyeye, yani 13.55 milyon ETH’ye ulaşıldı. Dahası, DappRadar’ın 30 günlük benzersiz aktif cüzdan verileri de merkezi olmayan uygulamalardaki azalmış aktiviteyi göstermektedir.

Ancak Ethereum hâlâ kripto pazarında güçlü bir rakip olarak konumunu koruyor. CryptoVantage tarafından yapılan bir ankete göre, 1.000 Kuzey Amerikalı kripto para yatırımcısının %47’si, Ethereum’un Bitcoin’i geride bırakarak en büyük rakip olduğunu düşünüyor. Bu iyimser bir görünümdür, ancak ankette katılımcıların Ethereum’un Bitcoin’i kesinlikle geride bırakacağını düşündükleri anlamına gelmez.

Fidelity’nin raporu, Ethereum’un 12 aylık performansıyla ilgili iyimserlik için güçlü nedenler sunduğunu özetlemektedir. Ancak devam eden yüksek gaz ücretleri sorunu, Ethereum fiyatının potansiyel olarak aşağı yönlü baskı altında olabileceğini göstermektedir.

ethnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin