Ethereum'un yükseliş rallisi tehlikede mi? Tekniz analiz ve zincir üstü veriler
Ethereum'un yükseliş rallisi tehlikede mi? Tekniz analiz ve zincir üstü veriler

Ethereum’un yükseliş rallisi tehlikede mi? Tekniz analiz ve zincir üstü veriler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum, son aylarda önemli bir fiyat artışı yaşayarak birden fazla direnç seviyesini aşmış olsa da, yükseliş ivmesi azalmış görünüyor ve kripto para birimi şu anda yükseliş trendini sürdürmekte zorlanıyor. ETH, şu an itibariyle konumunu korumak ve önemli bir direnç bölgesini aşmak için mücadele ediyor.

Teknik Analiz

Günlük Grafik

Ethereum’un fiyatı, Mart 2023’te 200 günlük hareketli ortalama olan 1.400 dolarda destek bulduğunda önemli bir ralli gördü. Ancak, fiyat 2.000 dolarlık kritik direnç seviyesine yaklaştığında yükseliş ivmesi azalmaya başladı.

Bu nedenle, 2.000 dolarlık direnç bölgesinin gücü ve fiyat ile RSI göstergesi arasındaki farklılık nedeniyle, ETH’nin yakında bir konsolidasyon aşamasına girmesi daha olası görünüyor. Ayrıca, RSI göstergesi aşırı alım bölgesine yaklaştığı için yakından takip edilmelidir.

eth_price_chart_1204231

4 Saatlik Grafik

4 saatlik zaman diliminde ise yükselen kanalın üst trend çizgisine ulaştığında ralli durdu. Fiyat trend çizgisini ikinci kez aşmaya çalışsa da reddedildi ve hafif bir düşüş yaşandı. ETH, 2.000 dolarlık direnç bölgesini ve kanalın üst eşiğini aşarsa bir sonraki direnç seviyesine doğru bir yükseliş rallisi başlatabilir. Ancak fiyat düşerse, kanalın orta sınırı ve 1.700 dolar seviyesi kritik destek bölgeleri olarak hizmet edecektir.

Özellikle, ETH 2.000 dolar direnç bölgesinde çift tepeli bir fiyat hareketi modeli oluşturarak düşüş senaryosunu doğruladı.

eth_price_chart_1204232

Zincir üstü veriler

Ethereum son aylarda 2.000 dolar seviyesine yaklaşarak önemli bir fiyat artışı yaşadı. Bazı yatırımcılar ayı piyasasının sona erdiği konusunda iyimser olsa da vadeli işlem piyasası endişe verici bir sinyal veriyor.

Taker Buy Sell oranı, boğaların mı yoksa ayıların mı emirlerini daha agresif bir şekilde gerçekleştirdiğini belirleyen ve kısa vadeli piyasa hareketlerini tahmin etmeye yardımcı olan bir metrik. Şu anda, Taker Buy Sell oranı sürekli olarak düşüyor ve sıfırın altına düştü. Bu, Ethereum’un önümüzdeki haftalarda değerinde bir geri çekilme veya tersine dönüş olabileceğini gösteriyor. Kısa vadede değerli bilgiler sağladığı için bu metriği yakından izlemek önemlidir.

eth_taker_buy_sell_ratio_chart_1204231

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin