Ethereum'da 13 milyar dolarlık sermaye çıkışı: Boğa piyasasına geçiş mi?
Ethereum'da 13 milyar dolarlık sermaye çıkışı: Boğa piyasasına geçiş mi?

Ethereum’da 13 milyar dolarlık sermaye çıkışı: Boğa piyasasına geçiş mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, son birkaç gün içinde yaklaşık 13 milyar doların piyasadan çıktığını gördü ve dijital varlığa yönelik yatırımcı duyarlılığı hakkında soruları gündeme getirdi.

Bu durum, dört hafta üst üste fiyat düşüşüne tanık olan Ethereum için daha geniş bir gerilemenin ortasında geldi.

Sermaye akışlarında büyük değişim

13 milyar dolarlık çıkış, Glassnode’un Piyasada Gerçekleşen Değer Net Sermaye Değişimi Dağılımı metriğinden elde edilen verilerle destekleniyor. Bu ölçüm, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT), USD Coin (USDC) ve Binance USD (BUSD) gibi stabilcoinler dahil olmak üzere kripto para piyasasındaki baskın varlıklar için 30 günlük net pozisyon değişikliği sunuyor.

Bu metriğin önemli bir bileşeni olan Realized Cap, her bir coini en son işlem gören fiyatı üzerinden değerlendirir. Bu, her bir coinin likiditesini göz önünde bulundurarak ve spekülatif zincir dışı ticareti filtreleyerek sermaye akışlarının daha doğru bir tasvirini sunar. Ani sermaye çıkışı, yatırımcılar arasında düşüş eğilimine işaret ederek dikkatli olunmasını gerektirebilir.

Boğa dönüşü mü?

Ancak hikayenin başka bir tarafı daha var. Kripto para analistleri, Ethereum’un haftalık grafiğindeki çekiç mumu olan belirli bir grafik modeline çok dikkat ediyor.

Daha önce bildirildiği üzere, diğer piyasa gözlemcilerinin yanı sıra Jake Wujastyk, bu formasyonun genellikle bir düşüş trendinin sonunda ortaya çıktığına dikkat çekiyor.

Çekiç mum, kısa bir gövde ve uzun bir alt fitil ile karakterize edilir; bu da varlığın fiyatının piyasada bir taban bulmuş olabileceğini ve yukarı yönlü bir geri dönüşe hazır olabileceğini düşündürür.

Dört haftalık düşüşe rağmen çekiç mumu, şu anda yükseliş eğilimi olasılığını tartışan yatırımcı topluluğuna bir iyimserlik duygusu aşıladı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin