Ethereum Şanghay yükseltmesinden ne beklenebilir? Ağda neler değişecek?
Ethereum Şanghay yükseltmesinden ne beklenebilir? Ağda neler değişecek?

Ethereum Şanghay yükseltmesinden ne beklenebilir? Ağda neler değişecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Resmi bir duyuruya göre, Ethereum blok zincirinin temel geliştiricileri, Sepolia test ağında Shanghai-Capella yükseltmesinin lansmanını 28 Şubat olarak planladı.

Shapella olarak da bilinen Shanghai-Capella, ağ doğrulayıcılarından eter (ETH) çekilmesini sağlamayı amaçlayan bir yükseltmedir; bu özellik, ağın The Merge adlı hisse kanıtı konsensüsüne geçişi sırasında etkinleştirilmemiş bir özelliktir.

Yükseltme, yürütme katmanındaki (Shanghai) ve mutabakat katmanındaki (Capella) değişiklikleri birleştirir. Shanghai, Ethereum‘un yürütme katmanını yükseltirken, Capella, blok zincirinin mutabakat katmanını yükseltecek.

Mart ayındaki son yükseltmeye ulaşmak için, geliştiriciler çok sayıda açık test aşaması planladılar. Sepolia’da yapılacak lansman, yükseltmeyi uygulayan ikinci genel test ağıdır. Shapella, bu ayın başlarında zaten Zhejiang test ağında test edildi. Beklendiği gibi, Zhejiang üzerinde yapılan testler, üzerinde çalışılan bazı küçük hataları ortaya çıkardı.

Shapella’yı Sepolia test ağına dağıttıktan sonra geliştiriciler, Mart ayı başlarında gerçekleşmesi beklenen ana ağ lansmanından önce Goerli test ağına geçecekler.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin