Ethereum işlem ücretleri yüzde 58 düştü: Sebebi ve bundan sonrası
Ethereum işlem ücretleri yüzde 58 düştü: Sebebi ve bundan sonrası

Ethereum işlem ücretlerinin yükselmesinin altında yatan 3 temel sebep

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 boğa koşusu sırasında en üst büyük blok zincirleri Bitcoin ve Ethereum, son derece yüksek işlem ücretlerine tabi tutulmuştu. Hatta bir noktada BTC göndermek için 50 doların gözden çıkarılması gerekiyordu. 

Her iki ağ da o zamandan beri teknik gelişmeler kaydetmiş olsa da son birkaç hafta içinde görüldüğü gibi, ücretler hâlâ yüksek. Mayıs ayı başlarında analistler Ethereum ücretlerinin pahalılaşmaya başladığına dair seslerini yükseltmeye başladılar.

Ethereum işlem ücretleri yılın başından beri 10 kat arttı

Bu analistlerden biri ise Ceteris Paribus idi. Kendisi 15 Mayıs’a kadar, Ethereum’daki gaz maliyetinin birkaç hafta içerisinde %300 ve 2020’nin başından beri %1.000 artarak 41 Gwei’ye ulaştığını belirtti.

Bu makalenin yazıldığı tarih itibarıyla gaz maliyeti 25-30 Gwei aralığında.

BTC’de olduğu gibi, gönderim talebinde bir artış olduğunda Ethereum’da da yüksek işlem ücretleri ortaya çıkıyor. Ücretlerdeki artış ölçeklenebilirlik ile ilgili tartışmalara da yol açıyor

Merkezi olmayan borsa 1inch.exchange, Ethereum madencilerinin her 14 saniyede bir daha fazla işleme uyum sağlamak için blok sınırını artırması gerektiğini önerdi. Şu anda blok büyüklüğü 10 milyon ile sınırlı ancak borsa 100 milyona çıkarılması gerektiğini önerdi.

ETH işlem ücretleri neden yükseldi?

Yüksek işlem ücretlerinin arkasında birçok neden var ancak üç temel nedenden söz edebiliriz:

  1. Son dönemdeki dalgalanma nedeniyle borsalar arasında para gönderme talebi daha fazla.
  2. Ethereum tabanlı Ponzi şemalarının/dolandırıcılıklarının popülaritesinde bir patlama oldu. Bunlardan biri “ETH” olarak adlandırılıyor ve yalnızca son birkaç gün içinde on binlerce dolar harcandı.
  3. Stabilcoin’ler, Ethereum’da kitlesel kabul görmeye devam ediyor. 7 milyar dolarlık değerleri var.

bitcoinist

2019 ve 2020 arasında şaşırtan benzerlik: Bitcoin 15 bin dolara mı yürüyor?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin