Ethereum fiyat analizi: ETH boğaları bir ralli başlatmak için bu direnci kırmalı
Ethereum fiyat analizi: ETH boğaları bir ralli başlatmak için bu direnci kırmalı

Ethereum fiyat analizi: ETH boğaları bir ralli başlatmak için bu direnci kırmalı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum’un fiyatı, 50 günlük ve 100 günlük hareketli ortalamaların ve yeni oluşturulan bir kanalın orta sınırının daha güçlü bir kesişme noktasına sahip olduğu önemli bir direnç bölgesinin altına düştü. Bu nedenle, olası bir yükseliş ancak fiyatın bu aralığı aşması durumunda mümkün olacaktır. Tersine, herhangi bir ret başka bir düşüşü tetikleyebilir.

Günlük grafik

Ethereum’un fiyatı altı aydır azalan bir fiyat kanalı içinde hareket ediyor. Son zamanlarda, fiyat 50 günlük ve 100 günlük hareketli ortalamaları 1300 dolardan geçemedi. Sonuç olarak, Ethereum kanalın orta sınırının altına düştü ve şu anda onu yeniden test etmeye çalışıyor.

50 günlük ve 100 günlük hareketli ortalamaların hizalanması ve 1300 dolarlık kritik direnç seviyesi, bu seviyeyi kripto para birimi için belirleyici hale getiriyor. Fiyat, yukarıda bahsedilen direnç bölgesinin üzerine çıkarsa, kanalın 1500 dolar civarındaki üst trend çizgisi, fiyatın önündeki ana engel olacaktır. Bununla birlikte, mevcut piyasa duyarlılığına bağlı olarak, kısa vadede 1000 dolara doğru bir düşüş daha olası bir senaryo olacaktır.

eth_price_chart_231201

4 saatlik grafik

4 saatlik zaman diliminde, fiyat ani bir düşüş rallisi yaşadı ve yükselen bayrak adı verilen iyi bilinen bir devam düzeltme modeli şeklinde konsolide oluyor. Öte yandan, Fibonacci düzeltmesinin 1251-1275 dolar seviyesindeki 0,5-0,618 alanı, 1260 dolarlık direnç seviyesi ile çakışıyor.

Bu direnç seviyesinin önemi göz önüne alındığında, 1251-1275 $ bölgesinden reddedilme potansiyeli yüksek, bu da 1000 $ seviyesine doğru bir başka düşüş eğilimi hareketi anlamına geliyor. Bununla birlikte, fiyat yukarıda belirtilen seviyeyi aşarsa, boğalar fiyatı daha da yükseltebilir.

eth_price_chart_231202

Onchain analizi

Aşağıdaki grafik, Ethereum fiyatının yanı sıra Borsa Rezervleri metriğini göstermektedir. Metrik, Temmuz 2020’den beri düşüş eğiliminden çıkmıyor. Ancak, Kasım ayındaki büyük fiyat düşüşünün ardından, Döviz rezervleri metriği önemli bir düşüş yaşadı ve yeni bir dip seviyeye düştü.

Bu, piyasa katılımcılarının FTX çöküşünün ardından varlıklarını borsalardan boşalttığını gösteriyor. Bu, son ayı piyasasının son aşamasını nihayet tetikleyebilecek önemli bir piyasa kapitülasyon aşamasıyla sonuçlanır.

eth_exchange_reserves_chart_231203

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin