featured

Ethereum (ETH) fiyatının yükseliş yolculuğu: Kritik yol ayrımından sağ çıkabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) fiyatı, yeniden yükseliş işaretleri gösteriyor.

Son günlerde kripto piyasası, lider Bitcoin’in bir miktar yükseliş yaşamasıyla toparlanma rallileri kaydetmeye başladı. Ethereum da piyasanın kalanına benzer şekilde önceki düzeltme yörüngesinde ani bir değişim yaşadı ve fiyatı 1,550 dolar seviyesinden keskin bir şekilde toparlandı. Bu yükseliş hareketi, ETH fiyatının 1,577 dolar eşiğini geri kazanmasına olanak tanıdı. Bu da piyasa katılımcılarının indirimli fiyattan birikim yaptığını gösteriyor. Ancak bu canlanma güçlü bir yükseliş eğiliminin tohumlarını besleyebilir mi?

Ethereum ETH

Yükselen ETH fiyatı genel trend çizgisinde önemli bir dirençle karşılaşabilir. Ayrıca şu anda 1,500 dolar seviyesi güçlü bir destek bölgesi olarak duruyor.

Ethereum için gün içi işlem hacmi 3,8 milyar dolardır. Bu da %6’lık bir artış gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Duyarlılıktaki bu artış, Ethereum fiyatını 1,550 dolar tabanından yukarıya doğru itti ve beş gün içinde %5,7 oranında bir yükseliş kaydetmesine olanak sağladı. Ancak son 24 saatteki %0,23’lük bir geri çekilme, ETH fiyatının 1,638 dolara düşmesine neden oldu. Böylece son yükseliş hareketi bir anlığına kesintiye uğramış oldu.

Eğer yükseliş eğilimi devam ederse, gözde altcoin yakın zamanda son birkaç aydır fiyat hareketlerini yönlendiren alçalan bir direnç trend çizgisini test edebilir. Bu önemli bariyer, ETH fiyat artışını iki kez geri püskürttü. Bu da, yatırımcıların bu noktada önemli bir satış baskısıyla karşılaşabileceğini gösteriyor.

Bu seviyeden belirgin bir geri çekilme, düşüş hareketlerinin yeniden başlaması anlamına gelebilir. Kötü senaryoda fiyat yeniden 1,500 dolar bölgesine gerileyebilir. Sonuç olarak, bu zorlu trend çizgisinin üzerinde kesin bir kırılma, yükseliş toparlanmasını teyit etmek için çok önemli.

Ethereum (ETH) 1,500 dolara geri dönebilir mi?

Devam eden yükselişin ortasında azalan hacim, düşüş eğiliminin azaldığına işaret ediyor. Bu nedenle, Ethereum, yaklaşan direnç nedeniyle bir gerilemeyle karşı karşıya kalabilir. Bu durumda %11,5 oranında bir düşüş gerçekleşebilir. Ancak 1,500 dolarlık bölge, bir yılı aşkın süredir alıcı desteğinin temelini oluşturan yükselen trend çizgisine denk geliyor. Bu, 1,500 dolar seviyesinin piyasadaki gerileme dönemlerinde giriş yapmak için iyi bir bölge olduğu anlamına geliyor.

Teknik göstergelerden MACD, daha yüksek bir dip noktası sunuyor ve bu da yükseliş eğiliminin arttığını gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin