featured

Hedef 30,000 dolar: Bitcoin (BTC), yeni haftada bir yükseliş rallisi başlatmaya hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasının lideri olan Bitcoin hareketli bir hafta geçirdi. BTC, %5’in üzerinde bir artış kaydederek yeniden 26,000 doların üzerine çıktı. Enflasyonda %0,6’lık bir artış olduğunu gösteren ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nin açıklanmasının ardından bile önde gelen kripto para birimi çok az veya hiç fiyat düşüşü yaşamadan dirençli kalmayı başardı.

BTC fiyatı şu anda 26,500 dolar civarında işlem görürken, piyasa analistleri ve kripto meraklıları token’ın bir sonraki hareketi hakkında spekülasyon yapmaya devam ediyor.

Piyasa istihbarat platformu Glassnode’un kurucu ortakları Jan Happel ve Yan Allemann, Bitcoin’in önümüzdeki haftalarda 30,000 dolara dönebileceğini öngördükleri olası bir yol çizdiler.

Analistler, Bitcoin’in 30,000 dolara giden yoldaki engellerini paylaştı

Glassnode kurucu ortakları, Negentropic adını kullandıkları X’teki ortak hesaplarında paylaştıkları bir gönderi aracılığıyla, Bitcoin’in geçtiğimiz hafta 26,000 dolarda bulunan destek noktasını geri kazandıktan sonra şu anda 27,000 doları hedeflediğini belirtti.

Analistlere göre BTC Risk Endeksi şu anda 60’lara geriledi. Bu da varlık etrafında olumlu bir duygu ile devam eden bir değişimin olduğunu gösteriyor. Bu, daha fazla yatırımcının Bitcoin’i olumlu bir yatırım olarak görmeye başladığı anlamına geliyor.

Bitcoin BTC

Bu duygular satın alma baskısına dönüşürse BTC fiyatı yükseliş eğilimine girebilir. Ancak Glassnode kurucu ortakları, yatırımcılar bu fiyat seviyelerinde kârlarını realize etmeyi tercih edebilecekleri için fiyatın 27,400 dolar ve 28,200 dolar seviyelerinde önemli dirençlerle karşılaşacağını düşünüyor.

Ancak analistler, BTC’nin eninde sonunda bu engelleri aşacağını ve “psikoloji engel” olarak tanımladıkları 30,000 dolarlık fiyat sınırını geçeceğini tahmin ediyor.

Piyasa lideri en son Temmuz ayında 30,000 doların üzerinde işlem görmüştü. O zamandan bu yana, BTC’nin fiyatı, başta Space X’in büyük Bitcoin satışı olmak üzere birçok olay nedeniyle %17’nin üzerinde düşüş gördü.

Bitcoin rallisi geliyor mu?

Diğer yandan Into The Block’tan elde edilen veriler, Bitcoin’in bu haftaki işlem ücretlerinin geçen haftaya göre %40 artışla 6,3 milyon dolar değerinde olduğunu gösteriyor.

İşlem ücretlerindeki artış, ağ kullanıcılarını uzaklaştırdığı bilinen ağ tıkanıklığını temsil etse de, aynı zamanda yüksek düzeyde bir benimseme olduğu anlamına da gelebilir.

Ayrıca Into The Block, BTC’nin 10 milyon dolarlık döviz girişi ve 70 milyon dolarlık çıkış kaydettiğini de bildirdi.

Borsalardan taşınan yüksek BTC seviyesi, yatırımcıların kripto para birimine olan ilgisinin arttığını gösteriyor. Bu da kayda değer bir fiyat artışı anlamına gelebilir.

CoinMarketCap verilerine göre fiyat son 24 saat içinde %0,33 oranında bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 26,537 dolar civarında işlem görüyor. Token’ın günlük işlem hacmi ise %12,86 oranında bir düşüş yaşayarak 11,25 milyar dolara geriledi.

NewsBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin