Haftalık özet: Bitcoin, Ethereum ve Toncoin artışı piyasa iyimserliğini artırıyor
Haftalık özet: Bitcoin, Ethereum ve Toncoin artışı piyasa iyimserliğini artırıyor

Haftalık özet: Bitcoin, Ethereum ve Toncoin artışı piyasa iyimserliğini artırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimlerinin devam eden endişelerin ortasında direnç göstermesiyle birlikte kripto piyasası pozitif bölgede kaldı.

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Toncoin (TON) ve diğerlerinin fiyat artışının da gösterdiği gibi kripto pazarındaki son olumlu performans, yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını gösteriyor. Özellikle Bitcoin bugün bu ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve son yedi gün boyunca yeşil renkte kalarak art arda dört hafta süren düşüşünü sonlandırdı.

Kripto piyasası performansı

Bitcoin fiyatı yazım sırasında %0,50 artış göstererek 26.547 dolara ulaştı. Son 24 saatlik hacmi %7,24 düşüşle 11.683.592.830 dolara geriledi. Bu arada son yedi günde Bitcoin fiyatı %2,67 oranında artış gösterdi ve gün içi işlemlerde 26.840 dolara kadar yükseldi.

Gün içi en yüksek seviye, Bitcoin fiyatının Eylül ayındaki en yüksek seviyesine işaret ederek bu ay olası bir düşüşe ilişkin endişeleri hafifletti. Öte yandan Ethereum fiyatı yazının yazıldığı an itibarıyla %0,97 artışla 1.636 dolara yükselirken, aynı anda hacmi de %10,90 düşüşle 4.079.256.763 dolara geriledi.

Geçtiğimiz yedi gün içinde Ethereum fiyatı %0,16 arttı ve gün içi performansında 1.652 dolara kadar yükseldi. Toncoin fiyatı Cumartesi günü %12,79 artışla 2,20 dolardan işlem görürken, son 24 saatlik hacmi %115,61 artışla 79.388.871 dolara yükseldi.

Toncoin fiyatı da son yedi günde %22,70’lik çift haneli artışlar kaydetti ve 16 Eylül’de gün içi en yüksek seviyesi olan 2,25 dolara ulaştı. Bu arada Cardano fiyatı düne göre %0,56 artışla 0,2505 dolara yükseldi ancak düne göre %1,34 düşüş gösterdi.

Dogecoin fiyatının yaklaşık %1,76 ve Shiba Inu fiyatının %2,42 oranında düşmesiyle meme paraları devam eden hafta boyunca olumlu bir ivme gösteremedi. Ancak son 24 saat içinde Dogecoin fiyatı %0,88 artışla 0,06226 dolara, Shiba Inu fiyatı ise %0,63 artışla 0,000007413 dolara yükseldi.

Haftalık öne çıkanlar ve piyasa hissiyatı

Büyük kripto paraların olumlu performansı, yatırımcıların ABD tüketici fiyat endeksi ve üretici fiyat endeksi verilerinin beklenenden daha sıcak gelmesine ilişkin endişelerini bir kenara bırakmış olabileceğini düşündürdü. Piyasa, halen yüksek enflasyona rağmen Fed’in faiz artırım planlarıyla şahin duruşunu şimdilik gevşetebileceğini öngörüyor.

Bu hafta, özellikle FTX’in varlıklarını tasfiye etmek için Federal Hakimden onay almasının ardından kripto pazarında korkulara yol açtı. Devam eden diğer düzenleyici engellerin ortasında, FTX’in 3,4 milyar dolar değerindeki varlığını tasfiye etme haberi birçok yatırımcı arasında paniğe neden oldu.

Ancak son dönemdeki performans bunun aksini gösteriyor ve piyasa katılımcılarının iyimser bir ruh halinde olduğunu gösteriyor. Bu arada, küresel kripto piyasası değeri düne göre %0,96 artarak 1.06 trilyon dolara ulaşırken, işlem hacmi %5,40 düşüşle 25.28 milyar dolara geriledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin