Şok iddia: “ETH 2.0, Ethereum’un sorunlarını çözmeyebilir!” Peki neden?
Şok iddia: “ETH 2.0, Ethereum’un sorunlarını çözmeyebilir!” Peki neden?

Ethereum açık pozisyonları 1 milyar doların üstüne çıktı ve rekor kırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum açık pozisyonları 1 milyar doların üstüne çıktı. Analiz firması Skew’in verilerine göre ETH vadeli işlemlerine yönelik açık pozisyonlar böylelikle yeni tüm zamanlar rekorunu kırdı.

Haziran ayında da bu seviyeyi aşmayı başaran söz konusu istatistik, bu kadar yükselememişti. Ondan önce ise şubat ayından evvel 500 milyon doların dahi altındaydı.

Vadeli işlemler, ilgili tarafların gelecekte önceden belirlenmiş bir tarihte, belirli bir fiyattan işlem yapmalarını zorunlu kılan türev finansal sözleşmelerdir. Bu nedenle alıcı, dayanak varlığı sabit bir tarihte belirlenen fiyattan satın almalı veya satmalıdır. Vadeli işlemler genellikle daha gelişmiş piyasa oyuncuları tarafından alınıp satılır.

Ethereum vadelilerinde zirvede OKEx var

Popüler kripto para borsasında OKEx, ETH vadeli işlemleri konusunda başı çekiyor. Borsada açık pozisyonlar 290 milyon doların üzerinde. OKEx’i Huobi ve BitMEX takip ederken bunların toplamı ise 200 milyon doları aşmış durumda.

Merkezsiz finans (DeFi) alanına artan ilgi Ethereum 2.0’ın geliştirilmesiyle, ETH fiyatı 300 doları aşarak son 13 ayın zirvesine dokundu. Piyasa değeri açısından en büyük kripto para birimi Bitcoin de bu yükseliş trendini takip etti ve bugün tekrar 11.000 doları kırarak piyasaları kontrol altına aldı.

Aktif adres sayısı da yükseliyor

Arca geçtiğimiz günlerde, Ethereum blok zincirinin üzerine inşa edilmiş ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) kayıtlı olan dijital menkul kıymetler fonu “Arca ABD Hazine Fonu’nu” başlattığını duyurdu.

Kripto para birimi o kadar hızlı büyüyor ki ağdaki aktif adres sayısı bu yıl şimdiye kadar %170’in üzerinde arttı. Bitcoin için bu verinin %70 dolaylarında olduğunu hesaba kattığımızda son derece etkileyici bir yükselişten söz edebiliriz.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin