featured

Elon Musk’ın açıklaması heyecanlandırdı: DOGE, Tesla ödemelerine mi açılıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler meme coin DOGE, son 1 günde önemli bir büyüme kaydetti. Meme coinin fiyatı son bir ay içinde yüzde 121’lik bir yükselişle son 1 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yükseliş grafiği, Elon Musk’in son X paylaşımı ile güçlendi. Yeni adıyla X platformunun @dogeofficialceo hesabında yapılan bir paylaşım Musk’in DOGE hakkında gelecek planlarını ortaya koydu.

Tesla’nin CEO’su ve X platformunun sahibi Elon Musk, ilgi çekici bir açıklama ile meme coin için yeni ve önemli bir kullanım alanını duyurdu. Musk paylaşımında Tesla arabalarını satın almak için ödeme yöntemlerinden birinin de meme coin DOGE olabileceğini onayladı.

DOGE, Tesla için yeni bir ödeme aracı oluyor

Elon Musk, X platformunda paylaşılan bu açıklamayı Almanya’daki Tesla fabrikasını ziyaret ettiğinde yaptı. Berlin yakınlarındaki fabrikada gerçekleşen şüpheli saldırının ardından düzenlediği konuşmada varlığa yönelik açıklar da yaptı. DOGE coinin Tesla için ödeme yöntemi olarak kullanılmasının önünü açarak zaten hâlihazırda şirketin ürünleri için bu ödeme yönteminin kabul edildiği açıkladı. Bu haber meme coinin benimsenmesinde ve kullanımının artmasında çok önemli bir rol oynayacak. Ayrıca varlığın fiyat grafikleri incelendiğinde haberin şimdiden oldukça iyimser bir hava yarattığı ortaya kondu.

Bu açıklamanın yanında Elon Musk, köpek temalı bu coine yönelik güven tazeleyici açıklamalar da yaptı. Meme parasının Telsa ürünleri için mod olarak kullanılabileceğine açıklık getirdi ve böylece varlığa verdiği desteği yenilmemiş oldu. Köpek temalı meme coin, Musk’in açıklaması üzerine yükselişe geçti. Ek olarak Musk Doge coinini “halkın kriptosu” olduğunu kabul etti. Bu açıklama birkaç kişinin DOGE ‘a destek vermesini istemesi üzerine geldi. Tesla CEO’suna göre DOGE, insanların meme parası ve bu nedenle insanlar onu desteklemeye devam edecek. Ayrıca bu açıklamanın Bitcoin ile de ilgisi olduğunu dile getirdi. Zengin insanların BTC’ye destek verdiğini ancak halkın bu coini seçtiğini açıkladı ve sözlerine “DOGE sizin için” diyerek devam etti.

DOGE ve SHIB rekabeti büyüyor!

Elon Musk’in açıklamaları ve varlığa yönelik destekleyici ifadeleri ile iyimserliği artan DOGE, bu ödeme teklifinin hayata geçirilmesi ile önemli bir kilometre taşına ulaşacak. Buna karşın en büyük rakibi SHIB’in bu hamleyle nasıl baş edeceği merak ediliyor.

DOGE katılı olarak lanse edile Shiba Inu tarafına ise byüme sürüyor. Haftalık ticaret hacmi açısından önemli bir artış gösteren ikinci büyük meme coin, son 24 saatte işlem hacmi açısından yüzde 45’lik bir yükseliş gösterdi. Piyasa değeri açısından ise yüzde 2’lik bir büyüme kaydeden varlığın piyasa değeri de yüzde 2,2 yükseldi. Bu yazının yazıldığı sırada 0.00003312 dolardan işlem gören SHIB, ticaret hacmi bakımından meme coini geride bıraktı. SHIB geçtiğimiz 7 gün boyunca 31 milyarlık işlem hacmi ile şu anda yüksek değere sahip varlıklardan biri olarak konumlanmış durumda.

DOGE
1 günlük DOGE grafiği

Buna karşın Kaiko anlizden alınan verilere göre DOGE işlem hacmi 23 milyar dolarda kaldı. SHIB üzerindeki bu büyüme varlığa yatırımcının duyduğu ilginin arttığını gösteriyor.

DOGE fiyat grafiğine bakıldığında ise meme parası son bir günde yüzde 7, 45 büyüme kaydetti. İşlem hacmi yüzde 72 artarak yatırımcının ilgisini çeken varlık, 0.1838 dolardan işlem görüyor. Bu yükselişin Musk’in sözlerinin ardından gerçekleşti ve fiyat 0.1657’den yükseldi.

Meme coin piyasası yeniden canlanırken SMOG yükseliyor

Elon Musk’in açıklamaları ile yükselişe geçen DOGE coin dışında meme piyasası da yükseldi. Piyasa, işlem hacmi açısından 80 milyar dolara ulaşarak kayda değer bir yükselme kaydetti. Bu artışı destekleyen varlıklar arasında Dogwifhat (WİF) öne çıktı. Piyasa değerine göre 45. sırada yer alan varlık bir günde yüzde 44 büyüdü. PEPE ve BONK fiyatlarında da bir yükselme yaşadı ve her iki varlık da değer kazandı. Meme coin piyasasına yeni giren Smog tokenin fiyatı da kayda değer bir artış gösterdi.

SMOG Tokeni Satın Al

Solana merkeziyetsiz borsası Jüpiter’de listelenen Smog token, CoinMarketCap verilerine göre son 1 gün içinde yüzde 26’nin üzerinde şaşırtıcı bir artış gösterdi. Varlık piyasa değeri açısından yüzde 26’lik bir büyüme kaydederek son bir ayda elde ettiği kazancı yüzde 469’a çıkardı. Hızlı büyüyen meme coinlerden biri olan SMOG token adıl dağıtım özellikleri ile ilgi görüyor. Her kullanıcının eşit katılım hakkına sahip olduğu projede çeşitli airdrop kazanma kampanyaları da yoğun ilgi görüyor.

SMOG 1 günlük fiyat grafiği

Özellikle Solana ekosisteminde en büyük airdrop kampanyasını başlatarak öne çıkan varlık, güncel verilere göre 0.2553  dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri 198,906,079 dolara yükselen Smog token için katılım halen devam ediyor ve proje oyna kazan teması ile daha fazla kullanıcıyı çekmeyi başarıyor.

Ek olarak bir kahramanlık söylemi olarak hikaye edilen ve ejderha avcılarına karşı mücadele ve görevler ile daha fazla airdrop puanı kazanma şansı veren proje, oyun temasına ilgi duyanları kendine çekiyor. Oyun için görevler ile yükseleme ve daha fazla puan kazanmanın yanında yüzde 45 AYP ödülü ile pasif gelir olanağı da sunuyor.

coingape

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin