Elon Musk, bu kişinin Bitcoin yaratıcısı olduğunu düşünüyor

Elon Musk, bu kişinin Bitcoin yaratıcısı olduğunu düşünüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Teknoloji milyarderi Elon Musk, kısa süre önce Lex Fridman’ın, AI, Tesla ve kripto para birimleri de dahil olmak üzere çeşitli konuları tartıştığı popüler podcastine konuk oldu. Ancak herkesin dikkatini çeken, Musk’ın kimin potansiyel Bitcoin yaratıcısı olabileceğine dair tahminiydi.

Öncelikle Musk, Bitcoin yaratıcısı olmadığını açıkça belirtti ve ardından aşırı gizli kripto para birimi uzmanı Nick Szabo’nun takma isimli Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto olabileceğini tahmin etti. Musk şöyle konuştu:

“Bitcoin piyasaya sürülmeden önce bu fikirlerin evrimine bakabilir ve bu fikirler hakkında kimin yazdığını görebilirsiniz. Görünüşe göre Nick Szabo, bu fikirlerin evriminden muhtemelen herkesten daha fazla sorumlu. Nakamoto olmadığını iddia ediyor ama bunun doğru olduğundan burada ya da orada emin değilim. Ancak BTC’nin arkasındaki fikirlerden herkesten daha fazla sorumlu gibi görünüyor.”

BTC, son on yılda 2 trilyon dolarlık bir varlık sınıfı haline geldi, ancak onu kimin yarattığına dair hala bir netlik yok. Takma isimli Bitcoin yaratıcısı yaratıcısı Satoshi Nakamoto, 2008’de BTC’yi yarattı. BTC, 2019’da piyasaya sürüldükten hemen sonra isimsiz hale geldi ve olası her dijital imzayı silerek arkasında iz bırakmadı. Orijinal yaratıcının kimliği hakkında çok sayıda spekülasyon yapıldı ve birçoğu bunun arkasındaki gerçek kişiyi bildiğini iddia etti, ancak hiçbiri kesin bir kanıt sunmadı.

Szabo’nun yazısı Satoshi Nakamoto ile benzerlik gösteriyor

Bir dilbilim ekibi tarafından hazırlanan 2014 raporu, Bitcoin teknik inceleme yazısı ile Szabo’nun yazısı arasındaki esrarengiz benzerlikleri gösterdi.  Szabo ve Satoshi arasındaki benzerliklerin sayısının, Szabo’nun Satoshi olduğu fikrini günçlendirdiğini iddia ettiler.

Araştırmacılar, “Szabo’nun yazısı ile bitcoin teknik incelemesi arasındaki dilsel benzerliklerin sayısı esrarengiz” dedi ve “diğer olası yazarların hiçbirinin bu eşleşme kadar iyi olmadığını” ekledi. Buna göre Szabo gerçekten Bitcoin yaratıcısı olabilir.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin