Bitcoin'in mucidi Elon Musk mı?
Bitcoin'in mucidi Elon Musk mı?

Bitcoin’in mucidi Elon Musk mı? Eski SpaceX çalışanından şok iddia!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Eski SpaceX stajyeri Sahil Gupta, milyarder Elon Musk’ın Satoshi Nakamoto olduğu teorisini ortaya sürdü.

Bitcoin’i Elon Musk mı icat etti?

Popüler blog sitesi Medium’da yakın zamanda yayınlanan bir gönderide Gupta, Musk’ın Bitcoin’in arkasında olduğundan artık “neredeyse emin” olduğunu söylüyor. Gupta, teorisini, girişimcinin eski personel şefi Sam Teller ile 2017’de yaptığı bir telefon görüşmesiyle temellendiriyor.

Gupta, Teller’a Musk’ın gerçekten Satoshi olup olmadığını sorduktan sonra belirsiz bir cevap aldığını belirtiyor:

15 saniye sessizlik oldu. Sonra Teller, “Peki, ne diyebilirim ki?” dedi. Benim yorumlamam değil, gerçek kelimeler.

2018’de kısa bir süre Tesla’da da çalışan Gupta, 2017’de viral olan gönderisiyle manşetlere taşınmıştı.

PayPal’ın kurucu ortağıydı

Gupta, Musk’ın kriptografi ve ekonomideki engin deneyimi nedeniyle Bitcoin teknik incelemesini kolayca yazabileceğini tahmin ediyor. Güney Afrikalı girişimci Musk, ödeme devi PayPal’ın da kurucu ortakları arasındaydı.

Musk, Satoshi’nin Bitcoin yazılımının orijinal sürümünü yazmak için kullandığı C++ programlama dilinde uzman bir isim.

Bu teoriye karşı en büyük argüman, Musk’ın sürdürülebilir enerjinin önemli bir savunucusu olarak bilinmesi. Bu nedenle çok fazla elektrik tüketecek ve büyük bir CO2 ayak izi üretecek bir kripto para birimi yaratması muhtemel görülmüyor.

Tesla Bitcoin’i kabul etmeye başlamıştı

Mart ayında Tesla, Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başladı ancak daha sonra çevresel kaygılar nedeniyle bu planlarını askıya aldı. Bu da BTC’de büyük bir fiyat düşüşüne neden oldu.

50 yaşındaki Musk, ödemeler için Bitcoin yerine en sevdiği şaka parası olan Dogecoin’i tercih ettiğini defalarca kez belirtti.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin