duyarlılık analizi
Duyarlılık analizi: Bu haftanın yüksek performans gösteren coinleri

Duyarlılık analizi: Bu haftanın yüksek performans gösteren coinleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu haftaki incelediğimiz analiz türü, fiyat performansı üzerine değil. Duyarlılık analizi olarak tabir ettiğimiz yüksek performans ölçütü, kripto varlığın piyasada ne kadar bahsedildiği ile ilgilidir.

Diğer kripto paralar Bitcoin’in artan ve azalan değeriyle nasıl baş ediyor? Piyasayı domine eden kripto paraların en büyüğü olan Bitcoin, diğer altcoinlerin fiyat hareketlerine de direkt etki ettiği için bir altcoinin piyasadan bağımsız yükselmesi kolay değildir. kimi zaman bazı olumlu haberler, gelişmeler ve spekülatif hareketler ile bu tür yükselmeler görsek de, bu kazanımlar çoğu zaman kalıcı olmamaktadır. Nisan ayı boyunca piyasa oldukça yükselmesinden ötürü, sektördeki tanınmış kişiler ve yatırımcılar piyasa hakkında olumlu düşüncelerine devam ediyor gibi gözüküyor.

Bitcoin, ayın başında 10.000 ABD Doları seviyelerine yaklaşması ile oldukça tutarlı ve sağlam bir atılım gerçekleştirdi. Bu, çoğu altcoin fiyatının aşağı çekildiği ve bazı analistler tarafından altcoinlerin bir dinlenme dönemine ihtiyaç duyduğu şeklinde yorumlandı.

Aslında, BTC/USD duyarlılık tablosu, sadece iki hafta önce görünümün tam tersine benziyordu. Bu duyarlılık analizi diğer taraftan BTC’nin dolar karşısındaki değeri düştüğünde, altcoinlerinde değerinin düştüğünü gösteriyor.

duyarlılık analizi

Yapılan duyarlılık analizi sonucunda görülen en kayda değer nokta ise BTC dolar karşısındaki yükseliş trendinin 16 Mayıs tarihinde kırılmasıydı. Bu düşüş, son birkaç gün içinde gördüğümüz düşüş trendinin başlangıcını oluşturmuş ve Bitcoin fiyatının 8.000 doların altına sürüklenmesi ile sonuçlanmıştır.

İçinde bulunduğumuz şu dönemde ise kripto para ticareti yapmak oldukça riskli gözükmektedir. Sektör oyuncuları aynı görüşte olacak ki, piyasaya yeni sermaye girişi olmadığından dolayı, kripto piyasasındaki sermaye miktarında azalma görüyoruz.

Duyarlılık analizi sonuçlarına göre en iyi performans gösteren Altcoinler

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca bazı sürprizler ve tahmin edilebilir yükselişlere şahit olduk. Örnek vermek gerekirse, OCN, hakkında çıkan bir haberden sonra coin, büyük bir fiyat düşüşü yaşadı. Ancak geçen ay Verge’den farklı olarak, oldukça genç olan bu coin için destek zar zor çekildi.

Diğer tarafta, Tron’dan bahsetmek gerekirse, Tron’un mainnet’inin Mayıs ayı sonuna kadar piyasaya sürmesi bekleniyordu. Fiyat düşüşünün hemen öncesinde ise  coine olan duyarlılığın geçen hafta keskin bir şekilde artmaya başladığını gözlemliyoruz.

Bununla birlikte, son iki hafta için en iyi performans gösteren altcoinler ve tokenler tabloda gösterilmektedir. Bu konuda bir tavsiye vermek gerekirse, bir kripto varlık hakkında haberlerin ve söylentilerin (duyarlılık artışı) arttığı durumlarda, grafikler dikkatlice incelenmelidir. Mayıs ayının ikinci haftasında devasa bir yükselişe sahne olan bir coin, kısa vadede değerini koruyamayarak, düzeltmeye maruz kalabiliyor.

 

ZIL + 11

ZIL
Ziliqa

VEN + 11

VEN
VeChain

XRP + 12

Ripple

 

XRH + 13

XRH

SS + 13

SS
Sharder

TRX + 18

TRX
Tron

ICX + 31

ICX
ICON

OCN +

OCN
Odyssey

coininsider

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin