Binance CEO'su: “Bitcoin'i bizim borsamıza yatıran insanlarda bir artış gördük.”
Binance CEO'su: “Bitcoin'i bizim borsamıza yatıran insanlarda bir artış gördük.”

Bitcoin, Ethereum ve EOS’tan hangisi boğa koşusunu başlatacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasayı etkileyecek boğaları nasıl çağırabiliriz? Uzmanlar bunu bir süredir düşünmekte. Tabii ki, bunun ne zaman olabileceğini tahmin etmek zor. Eğer bireysel bir para tabanı temelinde inceleme yaparsak, bundan sonra ne olabileceği hakkında bir fikir edinebiliriz. Peki Bitcoin, Ethereum ve EOS’tan hangisi boğa koşusunu başlatacak?

Bitcoin, Ethereum ve EOS’un piyasa hakimiyeti

Bitcoin ve Ethereum, bir boğa koşmasına neden olabilecek eğilimlere sahip. Bu iki kripto para arasında şu anda %55,98 pazar hakimiyeti var. Bu da toplam kripto para piyasasının %50’sinden fazlasının Bitcoin ve Ethereum’un, sırasıyla %37,70 ve %18,28 oranlarıyla elinde olduğunu göstermekte. Bu, günden güne değişse de, rakamlar orantılı olarak aynı kalır. Bitcoin piyasada her zaman daha büyük bir egemenliğe sahip. Ancak yine de, Ethereum’daki değişiklikler aynı zamanda piyasaları bir yönde veya başka bir şekilde sallayabilir.

Öte yandan EOS, sadece %3,03 civarında bir pazar hakimiyetine sahip. Ancak piyasada çok sayıda kripto paranın var olduğunu düşünürsek, bunun hala önemli bir miktar olduğunu varsayabiliriz. EOS, son boğa piyasasına ve Nisan ayı ortası piyasasına yönelik bir artışa neden oldu. Bu nedenle, EOS, bizi bir sonraki aşamaya götürme potansiyeline sahip bir para birimi olarak görülmeli. Tabii ki, bir piyasa dalgasının daha organik bir şekilde ayağa kalkma şansı da var. Bu, ne Bitcoin, ne Ethereum ne de EOS’un gerçekte bir dalgalanmaya katkıda bulunmayacağı, piyasanın farklı etmenlerle yükseleceği anlamına gelmez.

Piyasaların nasıl yükseleceğini bile bilebilir miyiz?

Dürüst olmak gerekirse, piyasaların nasıl yükseleceğini bilme şansımız yok. Ancak piyasalar elbette ki sonunda yükselecek. Uzmanlar, Bitcoin’in bu yıl yine 20.000 doları göreceğini tahmin ediyor. Tabi ki tarihsel eğilimlere dayanarak, piyasa her geçen gün bizi bir boğa koşusu olasılığına daha da yaklaştırıyor. Ancak kripto para birimleri son dönemde dalgalı bir seyir izliyor bu yüzden doğru zamanı tahmin etmek mümkün değil.

Buradaki önemli nokta, hangi para biriminin ilk önce atağa geçeceği değil. Bitcoin, Ethereum veya EOS’tan herhangi biri boğa koşusunu başlattığında, diğer kripto paraları da arkasından sürükleyecek. Bitcoin burada gerçek lider, Ethereum’un ise pazarda bir hakimiyeti var. EOS ise tarihsel olarak daha önce bir fark yarattı. Hangisi önce fırlayacak? Kim bilir, ama bu olduğunda partiyi kaçırmamalıyız!

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin