Mati Greenspan en yüksek performanslı altcoin’leri duyurdu
Mati Greenspan en yüksek performanslı altcoin’leri duyurdu

TRON (TRX) nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kısacası TRON (TRX), interneti tamamen merkezi olmayan ve sansürsüz bir platformla değiştirmeyi hedefliyor. TRON ne isteyebilir? Kısaca, mevcut internetin yerini alan merkezi olmayan ve ücretsiz küresel dijital içerik eğlence sistemi olmayı hedefliyor. Bu anıtsal bir görev, ancak sahnelerin arkasındaki son gelişmeler, bu Blockchain odaklı projenin potansiyelini vurguluyor.

TRON (TRX) nedir ve neden gereklidir?

Peki TRON tam olarak nedir? Günümüzde internetin pek çok farklı yönü vardır ve bunların geliştirilmeleri gerekiyor. Sansürün dünya çapında çok büyük bir sorun haline gelmesiyle birlikte, hükümetlerin ve İSS’lerin kontrolünün ötesinde bir çeşit altyapının olması gerektiği açık. Karanlığa geri dönmek yerine, TRON merkezi olmayan depolama teknolojisini kullanarak dağıtık bir eğlence sistemi kurmayı amaçlıyor.

TRON ekibi

TRON CEO’su, Asya’nın 2017 Forbes 30’u altında listelenen başarılı bir girişimci olan JustinSun. Bu, Ripple’ın eski bir temsilcisi olan Çin’deki kripto para işletmeleriyle ilgili ilk tecrübesi değil. TRON’un ekibi 100’den fazla üyeye sahip ve tüm dünyada yer alıyor. Pekin ve San Francisco’da ikili merkezler var, ancak ekibin ayrıca Seul, Tokyo ve diğer birçok ülkede ofisleri var.

TRON nasıl çalışır?

Dünya çapındaki ağların ademi merkezileştirilmesi, bazı kişilerin kredi verebileceğinden çok daha zor. Blockchain teknolojisini kullanmak iyi bir başlangıç, ancak doğru servis ve altyapı olmadan TRON çabası gerçek bir çekiş kazanmayacak. İnternet başlangıçta eşler arası bir ağ olarak kurulmuş olsa da aracıyı ortadan kaldırmak neredeyse imkansız görünüyor.

TRON, tüm bu tür içerikler için dağıtık bir depolama tesisi sunarak tüm bu sorunları çözmeyi hedefliyor. Video akışından müzik ve fotoğraf paylaşımına, sosyal mesajlaşmaya kadar. Teorik olarak,  TRON gelecekteki yıllarda bunu başarabilir. Blockchain teknolojisinin kullanımı nedeniyle, ekip, içerik barındırma ve dağıtım için daha uygun maliyetli bir çözüm sunmayı amaçlıyor.

Tüm bu ekosistemi güçlendirmek, akıllı sözleşmelerin ve dApp’lerin küresel gelişimini sağlayan Blockchain. BitTorrent Inc.’nin satın alınması da bu özel iş modeli geliştirme çabasının önemli bir parçası. Gerçek değişikliklerin gerçekleşmesinden önce ufukta hala birçok gelişme var. Şimdiye kadar, işler TRON için yavaş yavaş bir araya geliyor.

TRX tokeni

TRON için toplam tedarik  99.000.000.000 TRX. Yazım sırasındaki piyasa değeri 1 milyar doları aştı ve bu da onu piyasa değeriyle 13. sıraya yerleştiriyor. ATH, 2018 yılının Ocak ayında vurduğu para başına 0,25 dolardı. Bir kripto para birimi projesi için, bu girişim ile ilişkili bir yerli token sadece normal. TRON’un TRX veya Tronix olarak bilinen bir para birimi var. Temel olarak TRON ekosisteminin bir parçası olarak erişilecek içerik için ödeme yapmak için kullanılacak. İçerik için aktif olarak ödeme yaparak, içerik oluşturucular, kazançları kesen aracı kuruluşlarla veya diğer ağ katılımcılarıyla uğraşmak zorunda kalmadan doğrudan ödüllendirilir.

TRON’un avantajları ve dezavantajları

TRON, Bitcoin ve Ethereum’dan daha üstün olduğunu iddia ediyor. Çünkü sürekli olarak Bitcoin’in 3-6 TPS limiti ve Ethereum 25 TPS ile karşılaştırıldığında TRON saniyede 2.000’den fazla işlem gerçekleştirebiliyor (TPS). Akıllı sözleşmeler işlevselliği için Bitcoin’den de daha üstün. TRON’un dezavantajı, kripto para biriminin göreli erken aşamasında yatıyor. Ethereum veya diğer daha yerleşik akıllı sözleşme tabanlı blokajlar olarak sunacak kadar çok sayıda iş dApps yok.

Nereden TRON (TRX) alınır?

TRON çoğu borsada mevcut iken, bazıları diğerlerinden daha iyi. Yazım zamanında TRON almak için en iyi 3 borsa Rfinex, OKEx ve Binance gibi görünüyor. Bunun nedeni, bu borsaların en çok TRX işlem hacmine sahip olması ve en doğru fiyatlara sahip olması.  TRX ticaretini yapmak istiyorsanız, kontrol etmeniz gereken özel bir analiz bölümümüz var. TRON’un fiyatları ve trendleri hakkında mümkün olan en bilgilendirici işlemleri yapmanıza yardımcı olacak sık güncellemeler sunuyoruz.

Kullanılacak en popüler TRON (TRX) cüzdanları

Resmi cüzdanı TRON web sitesinden kullanabilirsiniz. Eğer TRON’unuzu borsalarda saklamak için bir yol arıyorsanız (ki bu en iyi şey) kontrol etmenizi öneririm. Hangi platformu kullanmak istediğinize bağlı olarak seçenekleriniz şunlar: TronWatch, Dreyc’in Android Cüzdanı, Tronscan, NewHorizonLabs ‘iOS Cüzdanı ve Gettyio’nun Android Cüzdanı.

TRON’un yol haritası

TRON’un yol haritasını, geliştirmenin altı aşamasını belirliyor:

  • Exudos (Ağustos 2017-Aralık 2018): Kullanıcılar TRON’un platformunu kullanarak kişisel verileri üzerinde tam kontrol sahibi olurlar.
  • Odyssey (Ocak 2019-2020): Kullanıcılar ödül kazanırken TRX ağında içerik oluşturabilir ve dağıtabilir.
  • Büyük Voyage(Temmuz 2020-Temmuz 2021): Kullanıcılar ana ağı kullanarak ICO’ları başlatabilecekler.
  • Apollo (Ağustos 2021-2023): ICOs platformlarının iyileştirilmesi ve sistemin hatasız hale getirilmesi.
  • Star Trek (2023-2025 Eylül): Kullanıcılar TRON ağında oyun oynayabilecek ve merkezi olmayan sunucular barındırabilecekler.
  • Sonsuzluk (2025 Eylül-2027): TRX oyun platformu %100 işlevsel olacak.

TRON’un büyük bir ana akım projesi haline gelebilmesi için hala yapılması gereken çok şey var. Son birkaç ay içinde bazı olumlu gelişmeler olsa da, proje hala gelişimin nispeten erken aşamalarında. Hızlı ardı ardına piyasaya gelen daha olumlu gelişmelerle, işler şu an itibariyle TRON’a bakıyor.

Son düşünceler

Bitcoin ya da Blockchain’i hiç duymamış biri size sorarsa: “TRON Nedir?” Kısa ve tatlı cevap “aslında merkezi olmayan ve tamamen sansürsüz bir internet olan yeni bir tür.” Böyle bir altyapı oluşturmak adil olacak. Biraz zaman gerekli ama elde etmek imkansız değil. TRON, 10 yıllık bir yol haritasını koydu ve geliştirme ekibinin buna ayak uydurup uymayacağını sadece zaman gösterecek. TRON hakkında daha fazla bilgi edinmek ve ilgili konular hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız, bizi takip edin!

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin