Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biri Blockchain kullanmaya başlıyor.
Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biri Blockchain kullanmaya başlıyor.

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biri Blockchain kullanmaya başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyükleri arasında yer alan Güney Koreli sigorta şirketi KB Insurance, müşterileri için Blockchain özellikli bir mobil mesaj dağıtım sistemi uygulamayı planlıyor.

Sektörel haber organı Ledger Insights’ın 9 Haziran tarihli haberine göre KB, önümüzdeki aydan itibaren yerel telekomünikasyon şirketi KT Corp. ile birlikte geliştirilen sistemi kullanacak.

Blockchain teknolojisi ile bildirim takibi hayli kolay hale gelecek

Hizmet ilk önce otomatik sigorta müşterilerine ödeme ve fesih bildirimleri sunacak. Firma daha sonra bunu tüm müşterilerine genişletmeyi planlıyor. Amaç, posta maliyetlerini ve bildirimlerin ulaşmaması durumunu asgari seviyeye indirmek.

Yeni mesaj teslimi çözümü, sigorta poliçesi değişiklikleri veya bekleyen ödeme bildirimleri göndermek ve kullanıcının mesajı almasını sağlamak için Blockchain teknolojisinden yararlanıyor. Sistem kullanılarak gönderilen bilgiler, Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı’nın bir Blockchain sertifikasyon sistemi ile kaydedilecek.

Mesajların müşteriye ulaştığı kanıtlanabilecek

Blockchain günlük kaydı işlemi, mesaj dağıtım sistemine kayıtlı posta ile aynı yasal geçerliliği verecek ve sigorta şirketinin bildirimin müşteriye ulaştığını kanıtlamasına olanak tanıyacak.

Bildirimler ek bir uygulama yüklenmeden alınabilirken adres ve cep telefonu numaralarını değiştirdikten sonra bile kullanıcıyı takip etmek mümkün olacak. Hizmet yalnızca KT, SK Telecom ve LG U+ mobil servis müşterileri tarafından kullanılabilecek.

Blockchain teknolojisinin yeni uygulamaları giderek hız kazanıyor. BitFlyer isimli Japon blok zinciri firması yakın zamanda hissedarların oy vermesi için Blockchain teknolojisinden yararlanan bir mobil uygulama duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft, Bitcoin’in (BTC) blok zincirine dayanan merkezi olmayan kimlik çözümünün beta sürümünü başlattı.

Son görüldüğünde Bitcoin fiyatını yüzde 250 artıran bir Bitcoin grafiği yine açığa çıktı. Okumak için tıklayın.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin