Dogecoin fiyatında balina etkisi: Yeni zirveler yaklaşıyor mu?
Dogecoin fiyatında balina etkisi: Yeni zirveler yaklaşıyor mu?

Dogecoin fiyatında balina etkisi: Yeni zirveler yaklaşıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Salı günü Dogecoin (DOGE) fiyatı haftalık bazda yüzde 20’lik artışla 0,068 dolarlık seviyeyi geri kazandı. On-chain veri analizi, artan balina ilgisinin son DOGE fiyat hareketini nasıl etkilediğini inceliyor.

Dogecoin fiyatı 14 Ekim’de yılın en düşük seviyesi olan 0,057 dolara düştükten sonra, balina yatırımcıları tarihi kayıpları önlemek için devreye girmeden önce Solana’nın gerisine düştü. Peki, bu balinalar DOGE fiyat toparlanmasını yeni zirvelere taşımak için yeterince güçlü mü?

Dogecoin balinaları ticaret faaliyeti 3 ayın zirvesine ulaştı

14 Ekim ve 23 Ekim tarihleri arasında Dogecoin fiyatı yüzde 20 oranında hızlı bir toparlanma kaydetti. Zincir üzerindeki veriler, piyasa değerine göre en büyük memecoin’e yönelik yenilenen balina ilgisinin önemli bir itici güç olduğunu ortaya koyuyor.

Aşağıda görüldüğü gibi, DOGE fiyatı yıllık en düşük seviyede sıkışırken, 15 Ekim’de Dogecoin 599 balina işlemi kaydetti.

Ancak o zamandan beri balinalar daha büyük kayıpları önlemek için harekete geçti. 24 Ekim’de Dogecoin, 25 Temmuz’dan bu yana en yüksek rakam olan 1.420 balina işlemi kaydetti.

Dogecoin (DOGE) Büyük İşlemler

Balina İşlemi metriği, 100.000 dolar sınırını aşan günlük işlemlerin toplam sayısını gösteriyor. Balina işlemlerindeki artış, birkaç nedenden ötürü yükseliş sinyali olarak kabul edilir.

İlk olarak, balina yatırımcılarının satın alma ilgisinin arttığına işaret ediyor ve bu da yatırımcıların güvenini artırıyor. Daha da önemlisi, bu büyük işlemlerin sağladığı likidite, yatırımcıların işlemleri daha verimli ve uygun fiyatlarla gerçekleştirmesine olanak tanıyor.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Dogecoin fiyatı bu dönemde hızla yüzde 20’lik bir toparlanma kaydetti. Bununla birlikte, balinaların pozisyonlarını sağlamlaştırıp sağlamlaştırmayacağı ya da daha fazla kazanç için agresif bir şekilde bastırmaya devam edip etmeyeceği henüz belli değil.

Boğalar hakimiyeti koruyor

Dogecoin şu anda 60 günlük fiyat zirvesinde işlem görürken, kritik bir zincir içi gösterge, yatırımcıların hâlâ daha fazla kazanç için zorlayabileceğini gösteriyor.

Binance ve Coinbase de dahil olmak üzere 10 kripto borsasının Toplam Sipariş Defterlerinden elde edilen son veriler, mevcut yüksek fiyatlara rağmen DOGE’un hâlâ aşırı piyasa talebine sahip olduğunu gösteriyor.

Aşağıda gösterildiği gibi, yatırımcılar 782 milyon DOGE coin satın almak için aktif emirler verdi. Bu arada sadece 740 milyon DOGE tutarında aktif satış emri bulunuyor.

Dogecoin (DOGE) Borsa Emir Defterleri

Toplu emir defterleri grafiği, yatırımcıların belirli bir kripto para birimi varlığı için verdikleri aktif alım/satım emirlerinin mevcut fiyat dağılımını gösterir.

Yukarıda görüldüğü gibi, DOGE için mevcut talep piyasa arzını 38 milyondan fazla coin ile aşmaktadır.

Bir varlığa yönelik talep arzı aştığında, satıcılar siparişlerini yerine getirmek için rekabet ederken fiyatları yükseltmek zorunda kalabilir.

Özetle, balina aktivitesindeki artış ve Dogecoin için piyasa talebi, önümüzdeki haftalarda daha fazla fiyat kazancına işaret eden hayati göstergeler olarak kabul edilebilir.

DOGE fiyat tahmini: 0,08 dolar seviyesi ne zaman geliyor?

Boğaların sıkı kontrol altında olmasıyla Dogecoin fiyatı 0,08 dolara doğru bir rallinin eşiğinde olabilir.

Dogecoin sahiplerinin tarihsel satın alma eğilimlerinin bir temsili olan Küresel Para Girişi/Çıkışı verileri de bunu doğruluyor. Bununla birlikte, boğaların 0,075 dolar civarında önemli bir dirençle karşılaşabileceğini gösteriyor.

Aşağıda gösterildiği gibi, 568.920 adres ortalama 0,075 dolar fiyattan 59.6 milyar DOGE satın almıştır. Erken kâr elde etmeyi tercih ederlerse, düşüş eğilimi gösterebilirler.

Ancak boğa balinaları Dogecoin almaya devam ederse, fiyat tahmin edildiği gibi 0,08 dolara ulaşabilir.

Dogecoin (DOGE) Fiyat Tahmini

Aşağı tarafta ise, Dogecoin fiyatı 0,050 doların altına düşerse ayılar kontrolü ele geçirir. Ancak geçen hafta gözlemlendiği gibi, boğalar muhtemelen 0,060 dolar civarında güçlü bir destek alım duvarı kuracak.

Yukarıdaki grafik, 491.950 adresin şu anda maksimum 0,60 dolar fiyattan satın alınmış 5.77 milyar DOGE’ye sahip olduğunu gösteriyor. Eğer HODL yaparlarsa Dogecoin fiyatının tersine dönmesini engelleyebilirler.

Son olarak bu destek seviyesi çökerse, 0,05 doların altında büyük bir fiyat düşüşünü tetikleyebilir.

beincrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin