featured

Shiba Inu yanma oranı yaklaşık yüzde 600 artarken SHIB fiyatı dalgalanıyor! Bu durum, bir rallinin habercisi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Meme coinlerden ilham alan kripto para Shiba Inu’nun (SHIB) fiyatı, son 24 saatlik zaman diliminde yüzde 6’dan fazla yükseldi. 

Kripto para piyasası rallisinin ortasındaki bu yükselişin ardında ise Amerika Birleşik Devletleri’nde spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının potansiyel onayına ilişkin iyimserlik yattığına inanılıyor. Birçok altcoinde olduğu gibi SHIB’de bu haberlerden payını alarak fiyatta hareketler yaşadı.

Bitcoin rallisinin ardından yatan nedenlere farklı bir bakış!

Bitcoin fiyatının 16 ayın en yüksek seviyesine ulaştığı rallinin birçok farklı nedeni olduğu düşünülüyor. Bunlardan en tipik olanı BlackRock’ın önerdiği iShares spot Bitcoin ETF’sinin Nasdaq için işlem sonrası, takas, saklama ve bilgi hizmetleri sağlayan Depository Trust & Clearing Corporation’da (DTCC) listelenmesi.

Analistlere göre bir ETF’nin piyasaya sürülmesi sürecinin bir parçası ve fonun Nasdaq’ta IBTC ticker’ı altında işlem göreceğini detaylandırıyor. Analist, listelemenin “ETF’yi piyasaya sürme sürecinin bir parçası” olduğunu ve lansman öncesinde gerçekleşme eğiliminde olan “özellikle BlackRock’ın bu lojistik konusunda öncülük ettiğini” belirtti.

Daha fazla SHIB yakılıyor…

Onun sözlerine göre bunu “onayın kesin/yakın olduğu sinyalini almaları olarak görmemek” zor. Piyasa çılgınlığının ortasında, meme paralardan ilham alan kripto para birimindeki yatırımcılar daha fazla Shina Inu yakmaya başladı. Öyle ki 123 işlem, yakma oranının yaklaşık yüzde 600 artarak 121 milyon tokena ulaşmasına yardımcı oldu.

sHİBA Inu

SHIB yakma ve Shıba Inu kullanımının yaygınlaşması

Yakma işlemi tokenleri kimsenin kullanmadığı adreslere gönderme işlemine verilen addır. Kripto para topluluğu, token’ları kimsenin kontrol etmediği adreslere yani bu hesaplara taşıyarak dolaşımdan kaldırır. Bu işlem hareketi piyasadaki mevcut SHIB arzını sistemli bir şekilde düşürür. Buna bağlı olarak daha güçlü bir taleple karşılaşırsa sonuç olarak fiyat teorik olarak yükselebilir.

Bazı analistler; Shiba Inu’nun fiyatının benimseme arttıkça yükselebileceğine inanıyor. Bu aslında yakma işleminden sonra beklenen bir tepki. Bu nedenle projenin arkasındaki ekip yakma işleminden güç alarak Shiba Inu’nun kullanımının büyümesine izin vermek için ortaklıklarla ilerliyor.

Geçen yıl 162 yaşındaki İsviçreli lüks saat üreticisi TAG Heuer, ödemeler için diğer on kripto varlıkla birlikte SHIB ve DOGE ödemelerini kabul etmeye başladı. Firma üretim yelpazesini şöyle açıklıyor.

“Saat ve moda aksesuarlarının yanı sıra diğer şirketler tarafından lisans altında üretilen ve TAG Heuer markasını taşıyan gözlük ve cep telefonları tasarlıyor, üretiyor ve pazarlıyor.”

Bunun yanı sıra birçok şirkette dijital varlıkları benimseme konusunda yenilikçi adımlar atıyor. Bu ayın başlarında, blockchain ödeme sistemi FCF Pay’de bunlara katıldı. Popüler finans devi HSBC müşterilerinin artık Bitcoin, XRP ve Shiba Inu (SHIB) dâhil olmak üzere çok sayıda kripto para birimini kullanarak ipotek faturalarını ve kredilerini ödeyebileceklerini duyurdu.

Son olarak bu yazının yazıldığı sırada Shiba Inu fiyatı0.00000767 dolardan işlem görüyor. Bu grafiklere göre popüler analist Ali Martinez, SHIB’ın bir rallinin eşiğinde olduğuna inandığını dile getirdi. 

cryptoglobe


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin