featured

Dogecoin düşüşte olmasına rağmen, Shiba Inu’ya kıyasla daha avantajlı konumda: İşte nedeni…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasının en gözde meme coin’i olan Dogecoin fiyatı iki yılın en yüksek noktasına dokunmasının ardından birkaç gündür bir düzletme trendi içinde işlem görüyor. Fiyat son on gün içinde %26 oranında bir düşüş yaşadı ve grafiklerini kırmızıya boyadı.

Mevcut MVRV oranı, Dogecoin’in SHIB gibi rakiplerinden çok daha iyi bir seçenek olduğunu gösteriyor. Ayrıca balinalar, fiyatın düşüşte olmasına rağmen token satın almaya devam ediyor. Bu da gözde meme coin’e olan güvenin yüksek olduğuna ve yakında yeniden toparlanabileceği anlamına geliyor.

Dogecoin fiyatındaki düşüş nerede duracak?

Dogecoin fiyatı, lider meme coin’in 26 ayın en yüksek seviyesi olan 0,178 dolara ulaşmasının ardından sonra düşüşe geçti. Son on gün içinde %26 oranında değer kaybeden DOGE, bu yazının yazıldığı sırada 0,134 dolar civarında işlem görüyor.

Bu düşüş başlarda endişe yaratsa da aslında yatırımcılar için iyi bir fırsat oluşturdu. Yükseliş için daha fazla alan kazanmış olan DOGE, en büyük rakibi olan Shiba Inu’dan çok daha avantajlı bir token hâline geldi.

Bunun nedeni, Dogecoin’in MVRV göstergesinin meme coin’in toparlanmaya hazır olduğunu göstermesidir. Aynı zamanda alım satım için de doğru koşullara sahip olan Dogecoin, yatırımcıların ilgisini de çekmeyi başardı. Dogecoin fiyatındaki son düşüş hareketi, gözde meme coin’i tarihsel olarak fiyatların toparlanma noktası olan bir bölgeye soktu. Dolayısıyla bu seviyeler, birikim yapmak için en ideal bölge olarak tanımlanıyor.

Dogecoin fiyat analizi

Dogecoin MVRV oranı şu anda -%10,4 seviyesinde bulunuyor. Bu da şu anda DOGE tokenlarını satın almak için en iyi seviyeler olduğu anlamına gelebilir. Çünkü boğalar geri döndüğünde başlayacak yükseliş sonucunda, bu seviyelerden satın alan yatırımcılar maksimum kârı elde edebilecek. Dogecoin’in en büyük rakibi olan Shiba Inu, bu bakımdan fırsat bölgesinden uzakta işlem görüyor. Yani DOGE, SHIB’e kıyasa şu anda daha avantajlı bir konuma sahip.

Balinalar yükseliş görünümünü daha da destekliyor. 1 milyon ile 10 milyon arasında DOGE tokenı bulunduran adresler, fiyattaki düzeltme başladığından beri tokenları ellerinde tutuyor. Düzeltmelere rağmen satış yapılmaması, fiyat artışına yönelik inancın yüksek olduğunu gösteriyor. Yatırımcıları ilgisinin ve güveninin yüksek olması, toparlama başladığında gözde meme coin’e çok daha fazla fayda sağlayacaktır.

DOGE fiyat tahmini: Sıradaki hareket hangi yönde olacak?

Yukarıda belirtilen faktörler gözde meme coin’in fiyatını olumlu yönde etkilerse DOGE, 0,147 dolarda bulunan kritik direnci geri kazanarak onu desteğe çevirebilir. Bu durumda DOGE fiyatı hızla 0,150 dolara yükselecektir.

Ancak düşüş devam ederse DOGE fiyatındaki aşağı yönlü hareket derinleşebilir. Bu durumda ise gözde meme coin, 0,127 dolardaki destek noktasına düşebilir. Bunun gerçekleşmesi ve fiyatın 0,111 dolar seviyesine düşmesi durumunda yükseliş tezi tamamen geçersiz kalacak ve sıradaki hedef 0,1 dolar olacaktır.

Meme coin piyasasında yeni bir alternatif arayanlar, Dogecoin’den ilham alınarak yaratılan Dogecoin20 projesine bir göz atmak isteyebilir. Dogecoin20 fiyat potansiyeli ile yeni gözde meme coin olabilir mi?

Kullandığı Proof-of-Stake mekanizması ile çevreci duruşu ile dikkat çeken DOGE20, Ethereum tabanlı bir ERC-20 tokenıdır. Şimdiye kadar neredeyse 3 milyon dolar civarında fon toplamayı başaran proje, ön satış aşamasında erken dönem yatırımcılarını bekliyor. Sınırlı arzı ile deflasyonist bir anlayış benimseyen çevre dostu meme coin projesinin her satış aşamasında fiyatı yükseliyor ve yüksek potansiyeli ile büyük ilgi görüyor.

Doge20 Ziyaret Et

BeinCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin