featured

9 Nisan haftası: Santiment dikkat edilmesi gereken altcoinleri listeledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altcoin Haberleri: Haftaya olumlu bir eğilimle başlayan kripto para piyasası, 9 Nisan Salı günü itibariyle yatay bir seyir izledi. Yarılanma etkinliğine sayılı günler kala Bitcoin yeniden 70 bin dolara ulaştı ve bu seviyede yatay seyrediyor. Ethereum ve diğer altcoinler ise küçük düşüş hareketleri gösterirken genel olarak XRP, Toncoin, ADA gibi varlıklar kayda değer oranlarda yükselme sürdürdü. Bununla birlikte zincir içi analiz firması nisan ayında önemli kazanımlar elde eden kripto para sektörlerini ele alarak önümüzdeki süreçte kâr getirecek varlıklara değindi.

Santiment’e göre gelişmekte olan kripto para sektörleri

9 Nisan Salı günü yaptığı bir X paylaşımında büyüme sergileyen sektörleri ele alan zincir içi izleme ve analiz firması Santiment, izleme listeleri bölümünde sektörlerin büyüme oranlarına değindi. Analiz firmasının paylaşımlarına göre Yapay Zeka ve Big Data sektörü yüzde 8,65’lik büyüme sergilerken DeFi alanında büyüme yüzde 7,76 oldu. Ayrıca NFT pazarının toplam hacmi son 7 günde yüzde 6,74 yükselirken varlıkların likiditesini koruyan Liquid Staking protokolü de yüzde 8 büyüme kaydetti.

Ayrıca analiz firmasının AI tokenleri öne çıkarması dikkat çekti, çünkü 2024 yılının sonuna kadar birçok yatırımcının en fazla gelişme beklediği sektör AI tokenler oldu. AI token ekosisteminde NEAR son 1 haftada yüzde 18,88, TAO yüzde 6 gibi kazanımlar elde etti.

altcoin
Kaynak: Santiment izleme listesi

Ayrıca yeni çıkan listelenme öncesi avantajlı fiyatlar ile alınabilen eTukTuk gibi AI tokenler bulunuyor. eTukTuk sürdürülebilir bir gelecek için çevreci ulaşım çözümleri sunan yapay zeka destekli projelerden biri. Projenin en dikkat çekici yönü oyna kazan temasına sahip olmasına rağmen gerçek dünyada TUK araçları için blok zincir tabanlı şarj istasyonlarında kullanılabilir olması oluyor.

eTukTuk’u Ziyaret Edin

Son güncel verilere göre ön satış aşamasında olan ve yeni bir etaba geçerek fiyatı yükselmeden satın alınabilecek olan çevreci token eTukTuk, 0.0295 dolardan işlem görüyor. ETH, USDT ve kart gibi seçenekler ile cüzdan bağlayarak satın alınan varlık, toplam 2,974,083 dolarlık birikim toplayarak büyümeye devam ediyor.

Piyasanın önünde seyreden altcoinler

Son boğa koşusunun ardından bazı altcoinler yatay seyreden piyasa şartlarına karşı başarılı bir performans sergileyerek piyasanın önünde hareket etti. Santiment verileri ile de tasdik edilen bu altcoinler arasında ERC20 tokenleri, TON, ENA, LDO bulunuyor. Ethereum öncülüğünde yükselen bu varlıklar arasında Telegram şirketinin yerel tokeni Toncoin son 24 saatteki yükselişi ile dikkat çekiyor. 7 günde yüzde 35’lik bir fiyat artışıyla 6,59 dolara yükselen varlık, Santiment paylaşımına göre yükselmesi beklenen coinler arasında.

Lido DAO (LDO) coin ise son 7 günde yüzde 7’nin üzerinde kazanç sağlamasının yanında teknik göstergeleri ile büyüme potansiyeli taşıyan bir varlık. RSI değeri 51,64 ile orta düzeyde voalit bir seyir izleyen LDO, 2,84 dolardan işlem görüyor. Ethana (ENA) coin ise 1,25 dolardan işlem görürken son bir haftada yüzde 3,45 büyüme kaydetti. Balina hisse satışlarıyla gündeme gelen varlık haftalık ve aylık kazançta haftanın öne çıkan izlenmesi gereken coinleri arasında ele alınabilir.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin