Polkadot fiyat analizi: DOT artacak mı? İşte kritik seviyeler
Polkadot fiyat analizi: DOT artacak mı? İşte kritik seviyeler

DeFi piyasası kan gölü: Dip görüldü mü? Şimdi ne olacak? Uzmanlardan görüşler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DeFi piyasası son günlerde deyim yerindeyse kan gölüne döndü. Bu büyük çöküşten en çok etkilenen kripto paraların başında ise Yearn.finance (YFI) geliyor.

YFI zirveyi takiben yüzde 50 geriledi

Kripto para, yalnızca geçen hafta yüzde 35 düştü ve haftalar önce dokunduğu zirvesinin yaklaşık yüzde 50 gerisinde.

22 Eylül YFI fiyat grafiği
22 Eylül YFI fiyat grafiği

DeFi alanındaki diğer en iyi kripto paralar da kritik düzeltmeler gördü ve bazıları son dönemdeki zirvelerinden, YFI’dan bile daha fazla düştü. Messari’den Ryan Selkis, kısa bir süre önce aşağıdaki tweet’i paylaştı ve DeFi alanında görülen katliam seviyesini vurguladı:

https://twitter.com/twobitidiot/status/1308054430726660096

Bu güçlü düzeltme, kripto para piyasasının bu sıcak bölümü için sırada ne olacağı konusunda birçok kişiyi korkuttu.

DeFi uzun vadede beklentileri yine karşılayabilir

Çoğu kişi DeFi’nin uzun vadeli görünümü konusunda iyimser. Ancak bunu söyleyenlerin, devam eden ayı eğiliminin tam olarak nerede dibe vuracağını, sonra da daha yükseğe çıkacağını bilmediklerini iddia ettiklerini belirtmekte fayda var.

DTC Capital kurucusu Spencer Noon, kripto pazarı bugün kıpkırmızıyken merkezsiz finans alanının temellerinin her zamankinden daha iyi olduğuna inandığını düşünüyor:

Kripto piyasaları bugün kırmızı. Ancak çoğu kurumsal yatırımcı arasındaki fikir birliği, bunun makro odaklı olduğu; kripto güdümlü değil… BTC, ETH ve DEFI’nin temelleri aslında hiç bu kadar iyi görünmemişti. Bazıları BTFD yapacak. Diğerleri ölçeklenecek.

https://twitter.com/spencernoon/status/1308036732588351490

Noon, bu mantığın, COVID-19 salgınının en iyi performans gösteren makro varlıklarından Bitcoin ve Ethereum için de geçerli olduğunu ekledi.

Noon’un DeFi’nin makro zaman diliminde bu kadar iyi bir yerde olduğunu düşünmesinin bir nedeni, bu ekosistemde sunulan geleneksel finansa kıyasla nispeten yüksek faiz oranları.

Öte yandan DeFi, güvenlik denetçileri tarafından yaygın olarak “güvenli” kabul edilen ve yılda yüzde 20’den fazla verim alabilen ürünlere sahip. Ve genellikle gıda kripto paralarıyla ilgili olan daha riskli ürünler, yılda yüzde yüz getiri sağlayabiliyor.

Bu arada rekor sayıda Ethereum sözleşmesi sona ermek üzere. Fiyatın nasıl etkileneceğini merak ediyorsanız buradaki yazımıza göz atabilirsiniz.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin