Darknet
Darknet piyasaları 2020'de her zamankinden daha fazla para kazandı

Darknet pazarında Bitcoin kullanımı dik bir artış gösterdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Darknet pazarındaki Bitcoin işlemleri, 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 65 artışla 411 milyon ABD dolarına yükseldi.

Yılın ilk çeyreğinde darknet Bitcoin hacmi arttı

Bir Blockchain analitik firmasının araştırmasına göre, darknet pazarlarındaki Bitcoin işlemleri ilk çeyrekte %65 artarak 411 milyon dolara yükseldi. Araştırmacılar, bu yılın ilk çeyreğinde darknet ve “diğer varlıklar” ile etkileşimleri analiz ettiler. Araştırmanın arkasındaki Crystal Blockchain, Bitfury Group tarafından geliştirilen bir kripto analiz platformu olarak faaliyet gösteriyor.

Darknet pazarlarından elde edilen veriler, son üç yıldaki darknet aktivitesiyle karşılaştırıldı. Diğer varlıklar arasında “ödeme işlemcileri, kumar hizmetleri, yasa dışı hizmetler, madenciler, pazar yerleri, çevrim içi cüzdanlar, fidye gaspçıları, dolandırıcılıklar, çalıntı paralar ve diğerleri” açıklandı.

Artış neyden kaynaklanıyor?

Analitik firması, darknet varlıkları aracılığıyla aktarılan para miktarının katlanarak arttığını ve önde gelen kripto para birimini bir ulaşım aracı olarak kullanmaya devam ettiğini yazdı. Darknet varlıklarından gönderilen ve alınan para miktarı 2019’un ilk çeyreğinde 384 milyon dolardan bu yılın ilk çeyreğinde 411 milyon dolara yükseldi.

Bitcoin blok zinciri firması, bunun kısmen lider kripto para birimi BTC’nin artan kapitalizasyonu ve ayrıca kripto para biriminin kitlesel olarak benimsenmesi ile açıklanabileceğini yazdı. Bitcoin’i kullanmak gittikçe kolaylaştıkça, bu ödeme yönteminin popülaritesi de giderek artıyor. Toplam transfer değeri yükselirken darknet pazarlarında işlem gören Bitcoin sayısının 2020’nin ilk çeyreğinde azaldığı ifade ediliyor.

coinnounce

Bitcoin fiyatını 64 kat yükselten nadir gösterge yine açığa çıktı!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin