featured

Son dakika: Coinbase, İrlanda’yı operasyonel merkez olarak seçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası  Coinbase, Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) düzenlemesinin ortasında Avrupa Birliği’ndeki operasyonlar ve düzenleyici ortam için İrlanda’yı merkez olarak seçti. Coinbase 2018’de İrlanda’ya genişledi ve hizmetlerini diğer AB ülkelerine pasaportlamak için evrensel bir “MiCA lisansı” için başvuruda bulundu, bu da şirketin varlığını artırmasını ve kriptoyu benimsemesini kolaylaştırdı.

Coinbase, genişleme merkezi olarak İrlanda’yı seçti

CNBC’nin 19 Ekim tarihli haberine göre kripto para borsası Coinbase, Avrupa Birliği’ndeki operasyonel ve düzenleyici merkez olarak İrlanda’yı seçti.

Coinbase

Borsanın 2018’den beri İrlanda’nın Dublin kentinde yaklaşık 100 çalışanı olan bir ofisi bulunuyor. Coinbase, İrlanda Merkez Bankası ile AB’nin yeni Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) düzenlemesi kapsamında Aralık 2024’e kadar geçerli olacak bir lisans arıyor. MiCA yönetmeliği onaylı şirketler, her ülkede ayrı bir lisans başvurusunda bulunmadan 27 AB üye ülkesinin tamamında hizmet sağlayabiliyor.

Coinbase’in uluslararası başkan yardımcısı Nana Murugesan, şirketin MiCA lisansıyla “ilk günden” itibaren faaliyete geçmeyi planladığını söyledi.

“MiCA yasallaşır yasallaşmaz ve hatta ondan önce, bir dizi üye ülkeyi değerlendiriyorduk. Bu uzun bir karar verme süreciydi ve İrlanda’nın başından beri gösterdiği ilgiden çok etkilendik.”

Coinbase kısa bir süre önce Almanya’yı Yetenek merkezi olarak ilan etti ve ürün ve hizmet tekliflerini Avrupa çapında genişletmeyi planlıyor. Bu, Coinbase’in ‘Go Broad, Go Deep’ uluslararası pazar stratejisinin II. aşamasının bir parçası. Borsanın İrlanda, Benelüks ve İskandinav ülkeleri, İspanya ve İtalya için başka planları da var.

ABD’deki zorluklar

ABD’de net düzenlemelerin ve zorlukların olmaması borsa faaliyetlerini küresel olarak daha da genişletmeye itti. AB, MiCA düzenlemesinin ortasında borsa için kilit bir odak noktası olmaya devam etti.

Borsaya karşı açılan SEC davası, kripto para borsasındaki büyümeyi ve işlem hacimlerini önemli ölçüde etkiledi. Dahası SEC Başkanı Gary Gensler, ABD’deki kripto para endüstrisini düzenlemek için anlamlı yasaların eksikliğine katılmıyor. Kripto para borsası mahkemeden davayı reddetmesini talep etti.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin