Cardano

Cardano balina birikimi, 1 yılın en yüksek seviyesine çıktı: ADA fiyat rallisi yakın mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa daha geniş konsolide olurken kripto tüccarları yakın zamanda güçlü bir ivme görebilecek Cardano’ya (ADA) odaklanıyor. Zincir üstü veriler, Cardano köpekbalığı ve balina adreslerinin biriktirmeye devam ettiğini gösteriyor.

Bu kohort, şu anda neredeyse bir yıl içinde en yüksek ADA coin seviyesine sahip. Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment, Cardano fiyatının 0,29 dolar civarında olduğunu ve 100K-10M dolar ADA’ya sahip büyük yatırımcıların Eylül 2022’den bu yana sahip oldukları en yüksek miktarı tekrar topladığını açıklıyor. Ayrıca Cardano ağında gerçekleşen faaliyet miktarı son 6 aydır neredeyse her hafta artıyor.

Cardano

Blockchain analiz firması Messari, Cardano blok zinciri faaliyetinin ikinci çeyrekte arttığını belirten bir rapor yayınladı. Ayrıca Cardano blok zincirinde kilitlenen toplam değer yukarı doğru hareket etti. Geçen ay yayınlanan “Cardano’nun Durumu” raporunda, blockchain analiz firması Messari şunları kaydetti:

“İşlemlerin aktif adreslere oranı son beş çeyrekte istikrarlı bir şekilde artıyor ve bu da ortalama bir kullanıcının artık daha önce olduğundan daha aktif olduğunu gösteriyor. İkinci çeyrekte, 1,19 olan İşlem / Aktif Adres oranı bir önceki çeyreğe göre yüzde 6,1 ve bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,2 arttı.”

Cardano’nun DApp ve De-Fi etkinliği

Merkezi olmayan borsa Minswap önemli bir büyüme kaydetti. Ayrıca Messari tarafından bildirildiği üzere diğer yeni merkezi olmayan uygulamalar da bu artışa katkıda bulundu. Belirli bir süre boyunca bloklarda yer alan verileri ölçen blok zinciri üzerindeki yük, son üç ayda yüzde 40’ın altından yüzde 50’ye yükseldi. Mayıs ayında yüzde 81 ile en yüksek noktasına ulaştı.

DefiLlama’nın verileri, pazartesi günü itibariyle ADA’da kilitli 175 milyon dolar değerinde token olduğunu gösteriyor. Bu rakam, bu yılın en yüksek seviyesi. Ancak Mayıs 2022’de ulaşılan 340 milyon dolarlık zirveden hâlâ yaklaşık yüzde 50 daha düşük.

Faaliyetlerdeki bu artış, yılın başından bu yana altcoinde yapılan önemli yükseltmeleri takip ediyor. Haziran ayında ADA geliştiricileri, “epoch” geçişlerini azaltmak ve kullanıcılar için blok zincirinin performansını iyileştirmek için bir değişiklik uyguladı. Cardano’da epoklar 432.000 slot süren zaman dilimleridir ve her slot bir saniyeye eşittir.

ADA fiyatının 0,30 doları geçip geçemeyeceğini ve ileride daha fazla fiyat artışıyla devam edip edemeyeceğini görmek ilginç olacak.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin