featured

Litecoin (LTC), halving sonrası risk altında: Madencilerin fiyata etkisi ne kadar büyük?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Litecoin (LTC) fiyatı, 2 Ağustos’taki halving etkinliğinin ardından gerçekleştirdiği %12’lik geri çekilmeden bu yana toparlanamadı. Maliyetlerin blok ödüllerinin değerini aşma riskiyle karşı karşıya kalan Litecoin madencileri, rezervlerini tüketmeye başladı. Peki, LTC fiyatı daha büyük bir fiyat düşüşü yaşama riski altında olabilir mi?

Litecoin’in merakla beklenen halving etkinliği 2 Ağustos’ta gerçekleşti ve fiyat bunun ardından %15 oranında değer kaybederek 94 dolardan 80 dolara geriledi.  Zincir üstü veriler, Litecoin madencileri arasında devam eden satışların LTC fiyatını nasıl riske atabileceğini aydınlatıyor.

Litecoin madencileri son 5 günde 5 milyon dolar boşalttı

2 Ağustos halving etkinliğinin gerçekleşmesi ile madencilere verilen blok ödülleri 12,5 LTC’den 6,25 LTC’ye düşürüldü. Madencilik operasyonlarını yürütmenin artan maliyetleri arasında, Litecoin madencileri rezervlerini uzun vadeli tutmak yerine şimdiden tüketmeye başladılar.

IntoTheBlock’tan alınan zincir içi veriler, LTC madencilerinin son 5 gün içinde rezervlerinden 60,000 adet token boşalttığını gösteriyor. Aşağıda gösterildiği gibi, madenciler 3 Ağustos’ta 2,48 milyon LTC’lik kümülatif rezerv bakiyesine sahipti. Ancak 6 Ağustos’un kapanışında bu değer 2,42 milyon LTC’ye düştü.

Litecoin (LTC)

Miner Reserves, tanınan madencilere ve madencilik havuzlarına bağlı cüzdan adreslerindeki kümülatif bakiyeleri izleyerek madencilerin ticaret faaliyetlerini değerlendirir. Madencilerin rezervlerindeki düşüş, madencilerin aktif olarak blok ödüllerini sattıklarını gösteren bir sinyalidir.

Yukarıda görüldüğü gibi LTC madencileri, kısa süre önce sona eren halving etkinliğinden sonra sadece 5 günde içinde toplam varlıklarının %2,5’ini hızla tüketti.

Özellikle, çıkarılan blok başına verilen değer ödülleri yarıya indirilerek 6,26 LTC’ye düşürüldü. Bu, birçok LTC madencisinin artık artan genel madencilik maliyetlerine ayak uydurmak için satış yapmaya devam etmek zorunda kalabileceği anlamına geliyor.

Litecoin önümüzdeki haftalarda önemli kazançlar sağlayamazsa, LTC fiyatı aşağı yönlü bir sarmalın içine düşme riskiyle karşı karşıya kalacaktır.

Zincir üstü veriler daha fazla satışa işaret ediyor

Son fiyat düşüşüne rağmen zincir içi veriler, birçok Litecoin sahibinin önümüzdeki haftalarda sağlıklı bir kârla satış yapması için hâlâ yer olduğunu gösteriyor.

Aşağıda görüldüğü gibi Litecoin MVRV oranı, son 30 gün içinde LTC satın alan çoğu yatırımcının hâlâ yaklaşık %7 oranında realize edilmemiş kârlara sahip olduğunu gösteriyor.

MVRV, son yatırımcının net finansal pozisyonlarını gösterir.

Mevcut sahiplerin %7 kar elde etmesiyle, LTC fiyatı 77 dolar civarındaki aralığına yaklaşana kadar varlıklarının daha fazlasını satmak için yeterli esnekliğe sahip oldukları anlamına gelir.

Sonuç olarak Litecoin, stratejik sahiplere geri dönme riski taşır ve LTC fiyatı %7 daha düşene kadar madenciler satış yapma eğiliminde olabilir. .

LTC fiyat tahmini: 77 dolara olası düzeltme

Yukarıda incelenen zincir üstü faktörler göz önüne alındığında, LTC fiyatı önümüzdeki haftalarda 75 doların altına düşme riskiyle karşı karşıya.

Bununla birlikte GIOM verileri, Litecoin boğalarının 78 dolar aralığında ilk desteği sunacağını gösteriyor. O bölgede 926,000 adres, ortalama 77 dolar fiyatla 4,96 milyon adet LTC satın almıştı.

Ancak düşüş eğilimli Litecoin madencileri bu satın alma duvarını aşarsa, LTC tahmin edildiği gibi 75 dolara düşebilir.

Öte yandan, LTC 90 doların üzerine çıkabilirse boğalar kontrolü yeniden kazanabilir. Ancak, 85 dolar aralığında olası bir geri dönüş riski var. Bu bölgede 371,000 yatırımcı, maksimum 85 dolar fiyatla 2,62 milyon adet token satın aldı. Bu yüzden, bu yatırımcıların kârlarını realize etmeleri durumunda yeni bir düşüş eğilimi tetiklenebilir.

Yine de Litecoin bu direnci başarılı bir şekilde geçebilirse, bir sonraki hedef 100 dolar seviyesinde olacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin