Bugün kripto para birimleri üzerinde yüksek etki yaratacak üç olay gerçekleşecek.

Bugünün kripto piyasası üzerinde yüksek etki yaratacak 3 olayı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugün kripto piyasası üzerinde yüksek etki yaratacak üç olay gerçekleşecek.

  • Bugün ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu önemli TÜFE verilerini yayınlayacak.
  • Ayrıca, Ethereum’un merakla beklenen Shanghai Capella güncellemesi de bugün devreye girecek.
  • Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), faiz oranları ve politikalar hakkında güncelleme sağlayacak.

    Bugün, kripto endüstrisindeki paydaşlar için önemli bir gün. Ethereum’un uzun zamandır beklenen Shapella Fork’unun bugün ilerleyen saatlerde devreye girmesi planlanıyor. Güncellemenin ETH fiyatı üzerinde önemli bir etkisi olması bekleniyor. Bu arada, geleneksel finans dünyasından iki önemli etkinliğin de kısa vadeli kripto görünümünü etkilemesi bekleniyor.

    Kripto Piyasası İçin 3 Önemli Gelişme:

    İlk etkinlik, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından birkaç saat içinde açıklanacak olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileridir. Bu veriler, tüketici mal ve hizmet fiyatlarındaki değişiklikler ve enflasyon eğilimleri konusunda önemli bir göstergedir. Eğer verilerde enflasyon artışı işaret ederse, yatırımcılar genellikle altın ve kripto gibi alternatif varlıklara sığınmaya çalışırlar.

    TÜFE verileri genellikle Bitcoin dahil önde gelen kripto para birimlerinin fiyatını etkiler. BTC, alternatif bir güvenli liman varlığı olarak ortaya çıktı. Enflasyonda önemli bir düşüş, BTC’nin fiyatında önemli bir düşüşe neden olabilir. Son TÜFE verileri 14 Mart 2023’te açıklandığında, BTC neredeyse %5 arttı.

    Bugün kripto piyasasını etkileyebilecek diğer geleneksel finans göstergesi, ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafından yayınlanan toplantı tutanaklarıdır. FOMC verileri, Federal Reserve’in para politikası ve faiz oranları konusundaki duruşu hakkında bilgi sağlayacak. Faiz oranları gibi politika duruşunda bir değişiklik, bankaların kredi verme kapasitesini etkileyerek BTC’nin fiyatında potansiyel bir düşüşe neden olabilir.

    Shapella Fork olarak adlandırılan Ethereum’un Shanghai Capella Güncellemesi dalgalar yaratmaya hazırlanıyor. ETH, güncelleme öncesinde bugün %2,5’ten fazla düştü. Yatırımcılar, 34 milyar dolar değerindeki Ether’in kilidinin açılmasını takiben bir fiyat düşüşü bekliyorlar.

    Kripto piyasasını yakından ilgilendiren Shapella Fork olarak adlandırılan, Ethereum'un Shanghai Capella Güncellemesi - Kripto Para Haber


    En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


    Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin