Kripto piyasası görünümü: FOMC toplantısı öncesinde varlıklar nasıl hareket ediyor?
Kripto piyasası görünümü: FOMC toplantısı öncesinde varlıklar nasıl hareket ediyor?

Kripto piyasası görünümü: FOMC toplantısı öncesinde varlıklar nasıl hareket ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin dün 28.500 dolara dokunduktan sonra yukarı yönlü hareketini sürdüremedi ve bir süredir merakla beklenen FOMC toplantısı öncesinde 28.000 doların altına düştü. DOT, MATIC, SOL ve diğer popüler altcoinlerin %7 ila 8 oranında düşmesiyle altcoinler daha da fazla zarar gördü.

BTC, FOMC toplantısı öncesinde geriye gidiyor!

Bankacılık sorunları ABD’de kötüleştiğinden ve hatta Avrupa’ya yayıldığından beri, Bitcoin’in muhteşem fiyat performansı dikkat çekiyor. Kripto para birimi, bir haftadan biraz uzun bir süre içinde 20.000 dolardan 28.500 dolara yükseldi ve 9 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. BTC Korku ve Açgözlülük Endeksi de hızla yeni zirvelere ulaştı.

İsviçre bankası UBS’nin zor durumdaki rakibi Credit Suisse’i satın almasından hemen sonra Bitcoin 28.500 dolarda zirve yaptı. Ancak, varlık ilerleyen saatlerde yeniden geriledi ve bugün erken saatlerde 27.500 dolara düştü. O zamandan beri birkaç yüz doları toparlamasına rağmen hâlâ 28.000 doların altında işlem görüyor.

Finans dünyası, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın yarınki açıklamalarına odaklanmış durumda görünüyor. Bir sonraki FOMC toplantısının 22 Mart’ta yapılması planlanıyor ve bankacılık krizi merkez bankasını faiz oranlarını daha fazla yükseltmekten caydırabilir.

Hatta Elon Musk ve Bill Ackman gibi önde gelen milyarderler, Fed’in mevcut parasal stratejisinden geri dönmesi ve hatta faiz oranlarını yarım puana kadar düşürmesi gerektiğine inanıyor.

BTCUSD. Source: TradingView

Çoğu altcoin, geçtiğimiz haftalarda kayda değer kazançlar kaydetti, ancak şimdi günlük ölçekte bazı büyük geri dönüşler var. Ethereum, %2,3’lük bir düşüşün ardından kendisini 1.800 dolardan daha da uzaklaştırdı. Binance Coin %1,5’lik düşüşün ardından 330 dolara geri döndü.

MATIC, DOGE, SOL, DOT, SHIB, LTC ve AVAX gibi varlıklardan daha fazla kayıp geliyor. CRO, ICP, GRT, APE, VET, FIL, APT ve diğerlerinin bir günde %8’e varan düşüş yaşamasıyla, orta büyüklükteki alt seviyelerin bulunduğu manzara da farklı değil.

Bu nedenle, genel kripto piyasası değerinin bir günde 30 milyar doların biraz üzerinde düşmesi ve 1.150 trilyon dolara düşmesi şaşırtıcı değil.

Cryptocurrency Market Overview. Source: Quantify Crypto

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin