Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı
Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı

Dudağınız uçuklayacak: Bu yıl dolandırıcıların çaldığı toplam kripto para miktarı açıklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dijital varlıkları içeren suçları izleyen kripto para istihbarat şirketi CipherTrace tarafından yayımlanan son rapora göre kripto hırsızlığı, hack ve sahtekarlıkların 2020’nin ilk beş ayında 1,4 milyar dolarlık zarara yol açtığı ortaya çıktı.

Hırsızlar güçlenirken kripto para borsaları da yeni güvenlik yöntemleri geliştiriyor

Kripto para borsaları suçlara ve yasa dışı fonlara karşı farkındalığını her geçen gün artırıyor ve başarılı önlemler uyguluyor. Ancak sektörde hırsızlık neticesinde kaybolan fon miktarı her geçen gün artıyor.

“Bahar 2020 Kripto Anti-Kara Para Aklama ve Suç Raporu” olarak adlandırılan makaleye göre bu yılın en büyük kripto para hırsızlığı, Wotoken ismi verilen bir dolandırıcılık girişimi. Ünlü PlusToken’e benzeyen Ponzi şeması, 715 bin 249 kurbandan yaklaşık 1 milyar doları topladı.

Koronavirüs salgını dolandırıcılara yaradı

Wotoken’in yanı sıra en büyük vurgunun yapıldığı alanlardan biri ise koronavirüs salgınıydı. Pandeminin patlak vermesi insan sağlığının yanı sıra ekonomilere de büyük oranda etkiledi. Ancak siber suçlular salgından da faydalanmayı başardı.

Konuya dair raporlar, pandeminin en yoğun dönemlerinde dolandırıcıların popüler sağlık ve yardım kuruluşlarını taklit etmek gibi çeşitli yöntemler kullandığını gösterdi. İçerik ve istekler bakımından farklılıklar olmasına rağmen siber suçlular Bitcoin ile ödeme istedi.

FBI duruma el attı

Benzer dolandırıcılıkların hızla artması FBI’ın dikkatini bile çekti. Büro, COVID-19 salgını ile uzaktan bile olsa ilişkili bir şey alırken insanlara daha dikkatli davranmalarını öneren resmi bir uyarı yayımladı.

Tüm bu eylemler neticesinde bu yılın ilk beş ayında 1,36 milyar dolarlık dolandırıcılık faaliyetinde bulunulduğu ifade edildi. Öyle ki bu tarz sahtekarlıklarla elde edilen kripto paralar, hack olaylarında elde edilenin çok daha fazlası.

Raporda, dijital varlık borsalarının Kara Para Aklamanın Önlenmesi tedbirlerinin ve daha verimli KYC kurallarının uygulanmasında bu yıl daha başarılı olduğu belirtildi.

Ancak suçlular operasyon yöntemlerini genişleterek güçlenmeyi sürdürüyor. Bu sebeple her varlık sınıfında olduğu gibi kripto para yatırımcılarının da azami dikkatle hareket etmesi önem teşkil ediyor.

Bu yazı ilk olarak Crypotpotato’da yayımlanmıştır.

Kripto türevleri hacmi bir kez daha tüm zamanlar rekoru kırdı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin