2019 yılında Blockchain girişimlerinin yuvası Hong Kong oldu
2019 yılında Blockchain girişimlerinin yuvası Hong Kong oldu

2019 yılında Blockchain girişimlerinin yuvası Hong Kong oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in Hong Kong bölgesinin Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu raporuna göre, geçen yıl bölgedeki startup sektörü Blockchain girişimleri tarafından domine edildi.

Fintech sektörünün yüzde 39’unu Blockchain girişimleri oluşturdu

Rapora göre Blockchain şirketleri geçen yıl Hong Kong’da ofis açan 57 fintech şirketinin %39’unu tek başına oluşturdu. Blok zinciri firmalarındaki artış, Hong Kong hükümetinin Blockchain’i ülkede önemli bir odak noktası haline getiren elverişli politikalarından kaynaklanıyor. Enterprise blok zinciri şirketleri, 2019 yılında Hong Kong’daki yeni Blockchain şirketlerinin %27’sini oluşturdu.

Blockchain firmalarının Asya şehri Hong Kong’daki fintech girişimlerindeki payı 2018’den beri büyüyor. Bu artışın Hong Kong hükümetinin sektöre yönelik olumlu tutumu nedeniyle gerçekleştiği ifade ediliyor. Hükûmet, blok zinciri sektöründe düzenleyici netlik yayımlamanın yanı sıra, teşviklerle sektörün büyümesini de sağlıyor.

Blok zinciri teknolojisi Hong Kong tarafından teşvik ediliyor

Hong Kong’da, Blockchain uzmanları Kaliteli Göçmen Kabul Programı’na (QMAS) başvurduklarında bonus puanları almaya hak kazanıyorlar. Bu program, başvuru sahiplerinin yerel şirketlerden bir iş bulmadan önce şehre yerleşmelerine izin veriyor. Böylesine bir ayrıcalık, Blockchain endüstrisinde dünyanın dört bir yanından uzmanları cezbediyor.

Blok zinciri kullanım durumlarının devam eden küresel pandemide hayat kurtarıcı olduğu kanıtlandı. Dijital dağıtık defter evrakları azaltırken insanların birbirleriyle fiziksel temas riskini de minimize ediyor. Tüm dünyadaki hükûmetler artık Blockchain kullanım durumlarını ciddiye alıyorlar. 

Daha önce, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu COVID-19 salgını nedeniyle gerçekleşen karantina uygulamalarından ötürü uzaktan oy kullanmayı önermişti.

coinnounce

Halving sonrası madenci kaosu bitti: Bitcoin için yükseliş kapıda olabilir!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin