Sadece 1 ayda %300 artış gösteren DeFi tokenleri nereye gidiyor? Hangi tokenler üstün performans gösteriyor?
Sadece 1 ayda %300 artış gösteren DeFi tokenleri nereye gidiyor? Hangi tokenler üstün performans gösteriyor?

Bu DeFi protokolü üç günde 700 milyon doları gördü: Ama uzmanlar uyarıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni merkezsiz finans (DeFi) protokolü SushiSwap, protokol duyurusundan sonraki üç gün içinde büyük bir ivme kazandı. Uniswap çatalının kilitli toplam değeri 700 milyon doları aşmış durumda.

SUSHI token 700 milyon doları aştı

SushiSwap’i Uniswap’tan ayıran şey, yönetim tokeni SUSHI. Uniswap henüz bir yönetişim tokenine sahip değil ve toplanan işlem ücretlerini likidite sağlayıcılarına sunuyor. Öte yandan SushiSwap, protokolün ana ağı yaklaşık iki hafta içinde devreye girdiğinde likidite sağlayıcılarına SUSHI tokenleri sunacak.

Spesifik olarak, Uniswap şu anda tüm işlem ücretlerinin %0,30’unu herhangi bir havuzdaki likidite sağlayıcılarına ödül olarak dağıtıyor. Öte yandan SushiSwap, likidite sağlayıcılarına %0,25 teklif verirken, kalan %0,05’lik kısmı SUSHI tokenlerine dönüştürülerek ödüllendirilecek. Bu, en fazla likiditeyi sağlayan kişinin çoğu SUSHI tokenini alacağı anlamına geliyor.

Zippo’ya göre SushiSwap’in devasa toplam değeri, likidite sağlayıcılarının şu anda 3,62 dolardan fiyatlandırılan SUSHI tokenlerini kapmak için toplandığını gösteriyor.

Uzmanlara göre SushiSwap çılgınlığı, hızlı bir şekilde popüler hale gelen ve akıllı sözleşmelerindeki kritik bir hata nedeniyle yok olan viral DeFi projesi YAM hissini veriyor.

Quanstamp’ın yakında denetleyeceği söylense de, SushiSwap’in akıllı sözleşmeleri de henüz denetlenmemiş durumda. Ayrıca SushiSwap, takma adı Şef Nomi olan birinin liderliğinde anonim geliştiriciler tarafından kuruldu. SushiSwap geliştirme ekibi, piyasaya sürülen tüm SUSHI’lerin %10’unu alıyor.

Uzmanlar: “Bu DeFi projesi sadece kurucularına para kazandırıyor.”

Birkaç DeFi uzmanı, açık nedenlerden dolayı SushiSwap’e karşı çıkıyor. Dharma Labs kredi protokolünün kurucu ortağı Brendan Forster, SushiSwap deneyinin “başarısız olacağını” iddia ediyor.

Likidite çatallanması takas fiyatlarını tüm kullanıcılar için daha da kötüleştirecek ve tüm LP’ler [likidite sağlayıcıları] için zararı daha da kötüleştirecektir. Tek faydalanıcılar Sushi kurucularıdır.

Merkezsiz borsa protokolü 0x’in kurucu ortağı Will Warren da SushiSwap’in “korkunç” olduğunu söyleyen isimler arasında. Yine de Uniswap’in 698 milyon dolardan fazla likiditesi SUSHI tokenları kazanan insanlardan geliyor.

Uniswap da yeni rekorlar kırıyor. Bir numaralı merkezsiz borsa protokolü, dün ilk kez Coinbase Pro’nun işlem hacimlerini geride bıraktı. Coinbase Pro’nun 24 saatlik hacimleri 348 milyon dolarken, Uniswap 426 milyon dolara ulaştı.

Bu arada ABD’de federal kurumlar Blockchain teknolojisini kullanmaya başladı. Detayları buradaki haberimizden inceleyebilirsiniz.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin