Çocuklara Bitcoin ve madenciliği anlatan yeni bir kart oyunu çıktı
Çocuklara Bitcoin ve madenciliği anlatan yeni bir kart oyunu çıktı

Çocuklara Bitcoin ve madenciliği anlatan yeni bir kart oyunu çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Adopsiyon, yani benimsenme, Bitcoin ve kripto para sektörüne dair belki de en önemli eksiklik. Her geçen gün sektörü benimseyen kişi, kurum ve ülke sayısı artsa da sektör geleneksel varlıklara nazaran çok daha düşük benimsenme oranlarına sahip. Endüstrinin daha fazla tanınması ve çocuklar tarafından benimsenmesini isteyen bir yapımcı, Bitcoin ve madenciliği anlatan yeni bir kart oyunu geliştirdi.

“SHAmory” ile Bitcoin ve kripto paraların benimsenmesi artacak

Oyun “SHAmory” ismini taşıyor. İsmin hikayesi ise, Bitcoin madenciliğinde kullanılan kriptografik bir algoritma olan SHA-256’dan “SHA” ile “memory” kelimesindeki “mory”nin birleşiminden geliyor.

Oyun yaratıcısı Scott Sibley’e göre, endüstriye dair detayları öğrenmek isteyenler için bir eğitim aracı olarak hizmet veren SHAmory,, Blockchain teknolojisi hakkındaki farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Sibley oyunu herkesin oynayabileceğini söylüyor ancak proje daha genç oyuncular için tasarlandı.

Oynamak için Bitcoin hakkında hiçbir şey bilmenize gerek yok, bu sadece herkesin alıp devam edebileceği basit bir oyundur.

Şimdiye dek 100’den fazla kopya satıldı

İnsanların teknolojinin temellerini anlamasını kolaylaştıracak bir şey yaratmak istediğini fark ettikten sonra kart oyunu fikrini ortaya attığını söyleye Sibley, San Diego’da bir eğitim teknolojisi firmasında çalışıyor ve bir öğretmen ailesinden geliyor. Yapımcı, siparişleri temmuz ayı başlarında göndermeye başladığını açıkladı. Hatta bu haberin yazıldığı sırada oyunun 100’den fazla kopyası satılmış durumda.

Oyun, şirin blok zinciri temalı canavarlarla kaplı küçük bir kutu içinde geliyor. Paket, çok renkli kartlardan oluşan bir deste, özel bir kalıp ve bir Shamory çıkartmasından oluşuyor.

Oyunda beş farklı kart türü var:

  1. Oyunun zorluk seviyesini ayarlamak için kullanılan Zorluk Ayarlama kartları,
  2. Üzerinde farklı Bitcoin canavarları olan nonce kartlar,
  3. “Saldırı” ve “Ödül” kartları,
  4. Üzerinde eşleşen Bitcoin canavarları bulunan kartlar,
  5. Birden ona kadar numaralandırılmış “blok” kartları.

Oyunun amacı, süreçte yeterli Ödül kartı kazanırken Nonce ve Target kartlarını eşleştirerek on blokluk eksiksiz bir zincir oluşturmak.

Bu tarz oyunlaştırma projelerinin kripto para sektörünü çocukların seviyesine taşıyabileceği aşikar. Peki siz bu projeyi nasıl buldunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin