featured

Bitcoin düzeltmesi bitti mi? BTC, 2022 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesini görebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında bir süredir fiyatlar oldukça durgundu. Ancak geçtiğimiz gece BTC fiyatı sadece on dakikalık bir zaman dilimi içinde 2000 dolar yükseldi. Peki bu artış, Bitcoin düzeltmesinin bittiği anlamına mı geliyor? Bitcoin’i bir yıldan uzun süredir elinde tutan yatırımcılar, 11,78 milyondan fazla olan BTC bakiyelerini geçtiğimiz ay artırmıştı.

Bitcoin çift haneli kazançlar kaydederken kriptoların piyasa değeri 1,99 trilyon doları aştı

Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in fiyatı, bir gecede çift haneli kazançlar (%14,4) kaydederek 43,251 doların üzerine çıktı. Bu hareket ile yatırımcılar arasında yükseliş hissi yerleşmiş oldu. BTC için yatırımcı duyarlılığının bir göstergesi olan Korku ve Açgözlülük Endeksi (The Fear and Greed Index) de bunu doğruladı.

 

Bu endeks, yatırımcılardan gelen talebin güvenilir bir göstergesi olarak kabul edilir. Tarafsız bir görünüm, yatırımcıların artık korkmadığını ve BTC’de daha yüksek bir sermaye girişi olabileceğini gösteriyor.

Bitcoin fiyat analizi

İlginç bir şekilde, Bitcoin’in dolaşımdaki arzının sadece %15,5’i 2022 yılında hareket ederken, büyük bir yüzdesi durgun kaldı. Tarihsel olarak dolaşımdaki arz sıkıntısı, BTC için bir fiyat rallisini tetikler.

Büyük miktarlarda yatırım yapanlar son kan banyosundan etkilenmedi. Yaşanan son toparlanma hareketi ise perakende yatırımcıları da yükselişe geçirdi.

Bitcoin (BTC)

Finder tarafından yakın zamanda yapılan bir ankete göre 33 uzman, BTC fiyatının 31 Aralık 2022 tarihinde kadar 76,360 dolar seviyesine yükseleceğini tahmin ediyor. Bitcoin’in önceki tüm zamanların en yüksek seviyesi bu tahminden %10 oranında daha düşük.

Kurumsal yatırımcılar, 2022’nin sonuna kadar yeni Bitcoin’i tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarabilir

Singapur’da kurulmuş lider yatırım şirketi Tykhe Block Ventures’ın kurucu ortağı Ganesh Kompella, şu sözleri söyledi:

BTC, 2021 yılında nispeten daha sessiz bir yıl geçirmesiyle birlikte, daha yüksek zirveler ve daha düşük düşüşler sürecindedir. Bitcoin’in bir ‘risk varlığı’ olup olmadığı konusunda çok fazla tartışma var. Programlanabilir bir para olması sebebiyle önümüzdeki birkaç yıl içinde görebileceğimiz etki sadece BTC ve altın arasındaki rekabeti körüklemekle kalmayacak, aynı zamanda BTC’ye uzun vadeli yatırımlar da katacaktır.

Devam eden Bitcoin fiyat rallisi yalnızca büyük cüzdan yatırımcıları tarafından değil, tüm cüzdan boyutlarındaki sahipleri tarafından yönlendiriliyor. Bu da mevcut toparlanma hareketini Ocak 2022’deki fiyat trendinden farklı kılıyor.

Artan ekonomik yaptırımlar ile özel şirketlerin Rus müşterilere yapılan işlemleri engellemesi sebebiyle Rus ekonomisi kritik günler geçiriyor. Havale firmaları Rusya’daki hizmetleri askıya aldı. Yaşanan bu  jeopolitik kriz Bitcoin’in fiyat artışını körükledi. Yatırımcılar arasındaki kısa vadeli iyimserlik, kripto para piyasası liderinin fiyatını 44,000 doların üzerinde tutmayı başarabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin