featured

BNB, kripto piyasasındaki karmaşaya rağmen yükseliş eğilimini koruyor! Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan BNB, önemli bir yatay direnç alanının hemen altında işlem görüyor. Bunun üzerinde bir kırılma, artış oranını büyük ölçüde hızlandırabilir.

Kripto piyasasının geri kalanı geçen hafta keskin bir şekilde düşse de, Binance borsasının yerel token’ı olan BNB temellerini korumayı başardı. Altcoin, şu anda başka bir çıkış girişiminde bulunuyor. Başarılı olursa, uzun vadeli eğilimin hâlâ yükselişte olduğu teyit edilecektir.

Fiyat kritik dirence yaklaşıyor

Fiyat, Haziran 2022’den bu yana yükselen bir destek çizgisi ile birlikte değer kazandı. Daha yakın zamanda yani Mart 2023’te çizginin üzerine sıçramayı başardı. Fiyat bu kadar uzun süre çapraz bir çizgiyi takip ettiğinde, yapı kolay kolay bozulmaz.

Gözde altcoin’in fiyatı şu anda 350 dolarda bulunan direnç noktasının hemen altında işlem görüyor. Çizgi ile birleştiğinde bu, bir yükseliş modeli olarak kabul edilen yükselen bir üçgen oluşturur. Bu nedenle, çoğu zaman kırılmalara yol açar.

Eğer BNB fiyatı patlarsa, bir sonraki direnç 660 dolarda olacak.

BNB

Haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) artışın devamını destekliyor. Yatırımcılar, aşırı alım veya aşırı satım koşullarını belirlemek ve bir varlığı biriktirmeye veya satmaya karar vermek için RSI’yı bir momentum göstergesi olarak kullanır. 50’nin üzerindeki okumalar yükseliş eğilimine işaret eder. Şu anda BNB için RSI değeri 50 işaretinin üzerinde artıyor olduğundan, trendin boğaların lehine olduğu söylenebilir.

BNB fiyat tahmini: Patlama gelecek mi?

Teknik analiz gözde altcoin’in fiyatının bir süre daha yükselişe devam edebileceğine işaret ediyor. Bu nedenle fiyat, uzun süredir geçerliliğini koruyan 350 dolardaki direnç alanından çıkabilir. Şu anda hem RSI hem de fiyat hareketi bu olasılığı destekliyor.

RSI 50’nin üzerinde ve artıyor. Bu, yukarıda belirtildiği gibi yükseliş eğiliminin bir işaretidir. BNB, Nisan ayında çizginin altına düştü ancak kısa bir süre sonra geri aldı. Ardından seviyeyi Nisan ayında destek olarak onayladı. Hem kırılma hem de sapma ve ardından geri alma, yükseliş işaretleri olarak kabul edilir. Sonuç olarak, BNB fiyatı 350 dolardaki direnç noktasından bir çıkış yaparsa 660 dolara kadar yükselebilir.

Ancak fiyat, yükselen destek çizgisinin altında bir kapanış yaparsa yükseliş tezi geçersiz kalacaktır. Bu durumda, bir sonraki en yakın direnç olan 245 dolar seviyesine bir düşüş yaşanabilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin