Bloomberg analistinden Bitcoin boğa piyasası yorumu: Bu seviyenin üstünde hareketlilik başlayacak!
Bloomberg analistinden Bitcoin boğa piyasası yorumu: Bu seviyenin üstünde hareketlilik başlayacak!

Bloomberg analistinden Bitcoin boğa piyasası yorumu: Bu seviyenin üstünde hareketlilik başlayacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bloomberg’den üst düzey bir kripto analisti, Bitcoin’in 30 bin dolardan boğa piyasası başlatabileceğini ancak Fed’in sıkılaştırmasının bir engel olabileceğini söyledi.

Bitcoin, ABD Temyiz Mahkemesinden gelen son gelişmenin ardından son 24 saatte %5’in üzerinde artış gösterdi. Bloomberg analisti, Bitcoin’in 30.000 dolara ulaşmasıyla boğa piyasasının başlayabileceğini savundu.

Bitcoin boğa piyasası

Bloomberg Intelligence Kıdemli Makro Stratejisti Mike McGlone, yakın zamanda attığı bir tweette “Bitcoin’de 30.000 dolar, yeni 12.000 dolar olabilir” ifadesini kullandı.

McGlone, 30.000 doların Bitcoin için önemli bir pivot seviyesi olduğunu ima etti. Analist, Bitcoin’in 30 bin doların üzerine çıkmasının 2020’de başlayan düşüş trendinin tersine döndüğünü işaret edebileceğini savundu. İlginç bir şekilde McGlone, ortaya çıkan yükseliş trendinin, Bitcoin 12 bin dolardan işlem gördüğünde ortaya çıkan senaryoya benzer olacağına inanıyor.

Analist, tweetine eşlik eden bir görselde şunları belirtti:

“30.000 doların üzerinde devam etmek, 2020 yılının ikinci yarısında 12.000 dolar civarındaki benzer bir modele benzer bir yükselişe işaret edecek.”

Özellikle 12 bin dolar, tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar sürekli pozitif büyümeyi sürdürmeden önce Bitcoin’in 2020’deki en düşük noktalarından biriydi. McGlone’un tweet’ine eşlik eden grafik bu gidişatı göstermektedir.

Bloomberg analisti bu olasılığı kabul etmekle birlikte, bu kez 2020’ye kıyasla önemli bir farka dikkat çekti. Özellikle finansal kurumlardan gelen olumsuz likiditenin varlığının önemini vurguladı.

Olumsuz faktörler

McGlone, bankacılık düzenleyicilerinin borsadaki yatırımların devredilmesi riskini artıran sıkılaştırıcı önlemler aldıklarını savundu. Bu durumun Bitcoin’in yukarı yönlü bir hareketi sürdürmesini zorlaştırabileceğine inanıyor.

Ayrıca analist, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayı olasılığını da kabul etti. Olayın Bitcoin fiyatını etkilemesi beklenirken McGlone, ABD Merkez Bankası’nın hâlâ bir engel olduğuna inanıyor.

Ona göre Fed, ekonomi daralmaya doğru gidiyor gibi görünse de sıkı önlemler izliyor.

Ayrıca analist, Bitcoin’in performansını S&P 500’ün performansıyla karşılaştırıyor. S&P 500’ün yüzde 1 büyümesine kıyasla Bitcoin’in yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 10 düştüğünü savundu.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin