featured

X’in (Twitter) son hamlesi kripto para piyasalarını nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter, ağına kripto para birimlerini kullanma seçeneği eklemek için lisans aldı. Hem mavi çipli kripto para birimleri hem de memecoinler bu gelişmeden etkilenebilir.

Kripto para piyasaları 2023 yılının başından bu yana çeşitli zorluklarla boğuşuyor. Düşen fiyatlarla birlikte yoğunlaşan düzenleyici incelemeler, kripto sektörü için kısa vadeli karanlık bir görünüm çizdi.

Twitter’da kripto para entegrasyonu…

Bununla birlikte son olaylar piyasa katılımcılarının ileriye dönük bakış açısını değiştirebilir. Nationwide Multistate Licensing System verilerine göre daha önce Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X, ABD’de kripto para ödemelerini ve ticaretini kolaylaştırmak için gereken lisansı Rhode Island eyaletinden aldı.

Bu resmî onayla birlikte Twitter, sanal varlıklarla yakından bağlantılı bir dizi hizmet sunma yetkisi kazanıyor. Bu onay; geniş kullanıcı topluluğu için dijital varlıkların ticaretini denetleme, aktarma ve mümkün kılma kabiliyetini de içeriyor.

Yaklaşık 450 milyon aktif kişiden oluşan etkileyici bir kullanıcı tabanına sahip olan Twitter, kripto para ödemelerini entegre etmek için stratejik olarak konumlandırılmış. Bu potansiyel entegrasyon, dijital para birimlerini kullanarak günlük finansal işlemlerin manzarasını yeniden şekillendirme kapasitesine sahip ve Twitter’ın benimsenmesinin yanında yeniliği teşvik etmek için geniş kullanıcı erişiminden yararlanır.

Twitter’ın kripto para birimleriyle entegrasyonu, kripto para piyasalarında likiditenin artmasına ve mavi çipli kripto para birimlerinin durumunun iyileşmesine yardımcı olabilir. Bu gelişme, Grayscale’in 29 Ağustos’ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na karşı bir spot Bitcoin ETF’si oluşturma konusunda kazandığı zaferin ardından geldi.

Bitcoin ve Ethereum nasıl etkilenecek?

Grayscale zaferi ve yeni Twitter gelişmesiyle Bitcoin büyük bir yükselişe tanık olabilir ve önceki 30.000 dolar seviyelerine ulaşabilir. Son 24 saat içerisinde Bitcoin’in fiyatı yüzde 5,21 oranında artış gösterdi. Basın saatine göre 27,398.06 dolardan işlem görüyordu.

Ethereum da benzer bir seyir izledi ve altcoin fiyatı da benzer bir değerlenmeye tanık oldu. ETH sahiplerinin sayısı BTC sahiplerine paralel olarak arttı. Mavi çipli kripto para birimleri BTC ve ETH, kripto piyasalarındaki bu olumlu güncellemelerden en iyi şekilde yararlanmaya devam ediyor.

Dogecoin fiyatında hareketleneme yaşandı!

Elon Musk’ın son hamlesinden kazançlı çıkacak olanlar sadece bu para birimleri değil. Sosyal medya platformunun CEO’su tarafından savunulan memecoin Dogecoin, bu anlaşmadan en fazla kazanç sağlayan para birimi olacak. X’in lisansı aldığı haberinin sosyal medyaya düşmesiyle birlikte DOGE’nin fiyatı da hareketlenmeye başladı.

CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, DOGE’nin fiyatı son 24 saat içinde yüzde 3,96 oranında arttı. X’te kripto para ödemelerinin uygulanması ilerlerse Doge sahiplerinin oldukça fayda sağlaması çok muhtemel.

LunarCrush’ın verileri, DOGE için sosyal bahsetmenin geçen hafta 93,35 oranında arttığını gösterdi. PEPE gibi diğer memecoinler de sosyal cephede önemli bir artış gözlemledi. Ancak SHIB bu bölümde benzer bir etki yaratamadı ve sosyal medya platformlarında fazla dikkat çekemedi.

Memecoin sektöründeki duyarlılık açısından işler farklı görünüyordu. SHIB ve DOGE, ağırlıklı duyarlılıkta yüksek bir artış gözlemledi ve bu da kripto alanının bu memecoinlere yönelik genel görünümünün olumlu olduğunu gösteriyor. Ancak düşüşe tanık olan PEPE için aynı şey söylenemez.

Memecoinler için hâlâ gidilecek çok yol var…

DOGE tarafından görülen son fiyat artışına rağmen, hareket bir yükseliş eğilimi oluşturacak kadar önemli değildi. Yazım sırasında DOGE fiyat grafiğinde daha yüksek yüksekler ve daha yüksek düşükler görülmedi.

Alıcıların önceki düşük zirveleri aşması ve 0,077 dolar direnç seviyelerini geçmesi için önemli bir yükseliş hissi gerekecektir. Ayrıca RSI ve CMF’nin her ikisi de DOGE için nispeten yüksekti, bu da fiyat momentumunun hâlâ alıcılarla birlikte olduğunu ve para akışının boğaları desteklediğini gösteriyor.

twitter

ambcrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin