featured

BlackRock, Fidelity ve Bitcoin ETF başvuru sahipleri SEC ile görüşüyor: İşte kritik toplantı hakkında detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BlackRock, Fidelity Investments ve diğer spot Bitcoin ETF başvuru sahipleri ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) önümüzdeki hafta bir toplantı düzenleyecek. Bu hamle, tüm spot ETF başvuru sahiplerinin, gözetim-paylaşım ortaklarından ve diğer gerekli ayrıntılardan bahsederek ABD SEC’e başvurularını yeniden sunmalarının ardından geldi.

Spot Bitcoin ETF başvuru sahipleri önümüzdeki hafta ABD SEC ile buluşacak!

Bloomberg ETF analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart, güvenilir kaynaklarına göre spot Bitcoin ETF başvuru sahiplerini ve ABD SEC’in önümüzdeki hafta yapacağı toplantıyı tweetledi. Balchunas, bir araya gelmeleri ve kesinlikle spot Bitcoin ETF olasılıkları ve kurallarda yapılması gereken değişiklikler hakkında konuşmaları gerektiğine inanıyor.

“Açık olmak gerekirse bunun doğru olduğunu yüzde 100 teyit edemeyiz! Sadece yasal kaynaklardan ilginç ya da faydalı bulduğumuz şeyleri paylaşmaya çalışıyoruz.”

ABD SEC personeli, resmi bir başvurunun ardından ETF başvuru sahipleriyle rutin olarak bir araya gelerek onay ya da ret konusunda karar vermekte ve bu konudaki tutumlarını netleştirmektedir. Ancak Başkan Gary Gensler yönetimindeki SEC, diğer benzer ETF’leri onaylarken spot Bitcoin ETF’sini reddetmeye devam ettiğinden spot Bitcoin’i onaylamak için yapılan toplantı kripto endüstrisi için çok önemlidir.

Geçtiğimiz ay Bitcoin ETF başvurularının ardından ABD SEC, ilk kaldıraçlı Bitcoin vadeli işlem ETF’si olan Volatility Shares 2x Bitcoin Strategy ETF’yi onayladı. Bu arada BlackRock, Fidelity Digital Assets, Invesco, Valkyrie, WisdomTree ve diğerleri gözetim-paylaşım anlaşmalarına ilişkin ayrıntıların ardından spot Bitcoin ETF’lerini yeniden sundular.

BlackRock
Kaynak: Bloomberg

BlackRock CEO’su Larry Fink Bitcoin’i dijital altın olarak övdü

BlackRock CEO’su Larry Fink çarşamba günü yaptığı açıklamada ETF başvurularının “kriptoyu demokratikleştirmenin ve daha ucuz hâle getirmenin bir yolu” olduğunu söyledi. Bitcoin’in uluslararası bir varlık ve yeni bir altın olduğunu iddia ediyor. BlackRock, ilk spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamak için düzenleyicilerle birlikte çalışmayı umuyor.

Bloomberg analistleri, Bitcoin ETF’nin tüm büyük kripto borsalarında işlem yapmayı yüzde 0,01’e mal olacak şekilde daha ucuz hâle getireceği konusunda hemfikir. Bunu herhangi bir kripto borsasıyla karşılaştırın ve buradaki potansiyeli görebilirsiniz.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin