featured

Arthur Hayes, bir sonraki boğa koşusu için yatırımcıyı uyarıyor: İşte Bitcoin ETF sonrası yüzde 40 düzeltme tahmini ve piyasaya dair beklentiler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haftaya çalkantılı başlayan ve büyük iniş çıkışlar yaşayan kripto para piyasası, bir süredir Bitcoin ETF spekülasyonlarının etkisindeydi. Ardından kripto finans şirketi Matrixport’un son raporu, sadece 24 saat içinde yüzde 6’lık bir düşüşle ve 600 milyon tasfiyeyle sonuçlandı. Buna karşın piyasa güne iyimser başladı.

Ancak BitMEX’in kurucusu Arthur Hayes, mevcut boğa piyasasının hâlâ erken aşamada olduğunu konusunda yatırımcıyı uyardı. Piyasaya ilişkin görüşlerini paylaşarak çalkantılı piyasa şartlarına dikkat çeken Hayes, Bitcoin için önemli bir düzeltme öngörerek dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi ve yatırımcıların ticaret stratejilerini buna göre oluşturması gerektiğini açıkladı.

Arthur Hayes’in piyasa şartlarına ve potansiyel etkilere dair analizi

Son blog yazısında kripto para piyasasının ve daha geniş finans piyasalarının etkileşimine dikkat çeken Arthur Hayes, BTC için dolar likiditesinin dinamiklerinden kaynaklanan yüzde 40’a varan bir düzeltme öngörüyor. Hayes, stratejik olarak sermaye dağıtımından bahsederken 2024 Mart ayını işaret etti ve bir tasfiye öngördüğünü söyledi.

Aynı zamanda Ters Repo Programı (RRP) Düşüşü, Banka Vadeli Fonlama Programı (BTFP) ve Federal Rezerv’in Politika Faizi Kesintileri gibi tahminlerini şekillendiren kritik değişkenlere işaret ediyor. Hayes, özellikle RRP bakiyesindeki düşüşün takip edilemeyeceğini fakat mart ayının başında sıfıra yaklaşması hâlinde finansal piyasaların düşmeye başlayacağını düşünüyor. Bu hamlenin bir sonraki dolar likiditesi sorunlarını tetikleyeceğine ve potansiyel olarak kripto piyasasını etkileyeceğine inanıyor.

Aynı zamanda, ayın 20’sinde sonuçlanması beklenen FOCM toplantısına dikkat çekti. Çünkü mart ayı Federal Rezerv toplantısı olacak ve bu bir başka değişkeni beraberinde getiriyor. Arthur Hayes, piyasanın Fed’in olası faiz indirimine vereceği tepkiyi tahmin ediyor ve bu faktörlerin birbirine bağımlılığını şu şekilde açıklıyor:

“Bitcoin başlangıçta daha geniş finansal piyasalarla birlikte keskin bir düşüş yaşayacak ancak Fed toplantısı öncesinde toparlanacaktır. Bunun nedeni, Bitcoin’in bankacılık sisteminin yükümlülüğü olmayan ve küresel olarak ticareti yapılan tek nötr rezerv para birimi olmasıdır. Bitcoin, işler kötüye gittiğinde Fed’in HER ZAMAN likidite enjeksiyonuyla yanıt verdiğini biliyor.”

Hayes, potansiyel Bitcoin düzeltmesine karşı uyarıyor

Bunun yanında Arthur Hayes, BTC düzeltmesi konusunda mart ayını işaret etti. Mart ayında BTC’nin ulaştığı seviyeden bir düzeltme yaşanacağını ve bunun yüzde 20 ila 30 arasında olmasını beklediğini açıkladı. Ardından konuyu BTC ETF’lerine getiren Hayes, ABD’de listelenen spot Bitcoin ETF’lerinin işlem görmeye başlaması hâlinde bu düzeltmenin beklenenden daha yüksek olabileceğine inandığını söyledi.

Ayrıca gelecekte bu ETF’lere yüz milyarlarca fiat akacağı beklentisiyle birlikte BTC’nin 60.000 doların üzerine çıkabileceği bir senaryo öngörüyor. Bu da BTC’nin 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 70.000 dolara yaklaşacağı anlamına gelmekte ve bunun ardından yüzde 30 veya yüzde 40’lik bir düzeltme yaşanabileceğine dikkatleri çekiyor.

Bitcoin

Hayes, beklediği düzeltme nedeniyle mart ayı karar tarihleri ​​geçene kadar BTC satın almayacağını duyurdu. ETF ticaretinin ve buna bağlı likidite dinamiklerinin kripto paranın kısa vadeli yörüngesi üzerindeki etkisini vurgulayarak temkinli davrandığını dile getirdi.

Buna ek olarak, bu senaryoyu bir hedge yerine bir ticaret pozisyonu olarak gördüğü BTC putları satın alarak yönlendirmeyi planlıyor. Alım satım stratejisi, piyasanın zamanlamasını, Şubat sonunda piyasaya girmeyi ve 28 Haziran’da sona erecek satım opsiyonları satın almayı içeriyor.

Bitcoin yarılanmasına dair görüşleri

Bitcoin halving

Hayes BTC yarılanması konusunda piyasadaki bu kısa çalkantı sona erdiğinde yaklaşan Bitcoin blok ödülü yarılanmasına ilişkin spekülasyonlar arasında lider kripto paranın yeniden yükselebileceğini hatta daha yüksek seviyeleri görebileceğini dile getirdi. Bu nedenle, Bitcoin ve diğer kriptolar için hazine bonosu satmaya devam edeceğini söyledi.

Kripto piyasası ilerlerken Arthur Hayes’in görüşleri, küresel finansal dinamiklerin karmaşık dansında yatırımcılara yol gösteriyor. Ufukta potansiyel fırtına bulutları belirirken Hayes, kripto para ticaretinin öngörülemez dünyasında dikkatli olunması ve stratejik kararlar alınması çağrısında bulunuyor.

Bitcoin yarılanması ile büyümeyi sürdüren token: Bitcoin Minetrix

Son olarak gelecek nisan ayında gerçekleşecek BTC yarılaması BTC Minetrix gibi ön satışlara dikkatleri çekiyor. Çünkü Bitcoin Minetrix, minimum uzmanlık ile BTC madenciliğine sıradan yatırımcının katılmasını sağlıyor. Madencilik alanında yenilikçi bir proje olarak lanse edilen Minetrix, özellikle üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığına yönelik tehlikeleri ortadan kaldırıyor. Yatırımcı için güvenli bir seçenek oluyor ve aynı zamanda ağır donanım gerektirmediği için çevreci, basit çözümler sunuyor.

Böylece pasif gelir elde etmeye olanak veren ve ön satışlar açıldığından bu yana 7,500,000 dolar gibi muazzam bir birikim toplandığını X platformunda resmi hesabıyla duyuran Bitcoin Minetrix, küresel piyasalardaki gelişmeler ile birlikte hızla büyüyor. Ayrıca güncel satış fiyatı, 0.0126  dolar olan Bitcoin Minetrix’in resmi sitesi üzerinden ETH ve USDT ile kolayca satın alınabilir. Bunun yanında kart ile BTCMTX tokeni almak mümkün.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

cryptohayes.medium

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin